Създаване на човешка мрежа от светлина (от Сандра Ингерман)

Представете си…

Просто си представете. Преди да се родите, сте били просто една мъничка искрица светлина, свързана със съзидателната сила на вселената. Погледнали сте надолу към тази велика Земя. Каква прекрасна планета, населена с чудни форми на живот! Започнали сте да размишлявате над възможността да заживеете на Земята. Читатели, спомняте ли си скъпоценността на живота и че всичко живо е създадено, за да изпита любов, светлина, радост, щастие, мир, равенство и изобилие? Ако можете да го почувствате до мозъка на костите си, тогава знаете, че е истина. Ако не успявате, не се отчайвайте, ще ви помогна да си спомните. Ние сме общост от хора, които можем да обединяваме духовната си светлина и енергия, за да си спомним и да създаваме удивителен живот за всички живи същества. Нужно е да си спомним нашето видение, да се съсредоточим върху него и заедно да го поддържаме живо. Ето така ще процъфтяваме заедно във времена на промяна.

~ * ~

Докато изучавах различни духовни учения за „Медицина за Земята“, открих, че основен принцип на езотеричните вярвания е, че всичко живо е създадено от светлина. Като човешки същества със собствено его, ние често забравяме истинската си природа и се прирявняваме на своята личност и тяло. Ние сме светлина в тяло.

Алхимиците не са превръщали буквално оловото в злато. Всъщност са преобразявали тежкото като олово съзнание в съзнание от златна светлина. В „Евангелие от Матей“ 5:15 Исус ни предизвиква да не крием светлината си под кошове. Когато мистици от целия свят творят чудодейни изцеления, те са виждани да засияват, да блестят. В „Медицина за Земята“ пиша за важността на концепцията за светлината във всички духовни традиции.

Ние сме светлина и сме дошли тук, за да светим. Но повечето от нас са забравили истинската си природа, както и защо сме дошли. Ние сме създадени от любов и светлина и сме любов и светлина. Наше рождено право е да светим толкова силно в света, колкото ни е възможно.

Много от нас са учени от най-ранна възраст да не светят твърде силно. Ако светим твърде силно, никой няма да ни обича. Може да има само няколко „звезди“ и вие не сте сред тях. Познато, нали?

Защо да може да има само няколко звезди на земята? Никога не съм чувала някой да каже с поглед, вперен в небето: „Иска ми се тази звезда да не свети толкова ярко, че да затъмнява другите звезди.“ Защо възприемаме това вярване, когато се отнася за нас?

Време е всички ние да засияем в светлината си, която ще отрази обратно красотата на нощното небе над нас. Нужно е да намерим отново сиянието си, за да можем да осветим тъмните места по света.

Всеки месец ще създаваме човешка мрежа от светлина. Това не само ще внесе светлина на местата, които се нуждаят от нея в момента, но и ще ни изцели и ще ни помогне да открием истинската си природа, която е светлина. Ще бъде също толкова изцеляващо да знаете, че се свързвате с хиляди други, които си спомнят, че сме светлина. Като споделяме тази концепция с други, нашата мрежа от светлина ще расте, а това ще окаже влияние на Земята и всичко живо по нея.

В „Медицина за Земята“ уча на това, че намерение + хармония + любов + концентрация + фокусиране + единство + въображение = преображение. Тази формула ще ни помогне да помним светлината си и да ѝ позволяваме да се излъчва нататък.

Можете да започнете да се свързвате с истинската си природа, която е светлина, като намерите тихо и спокойно пространство и си пуснете отпускаща музика. Направете няколко дълбоки вдишвания и с тяхна помощ се пренесете в центъра на съществото си, където можете да изпитате състояние на хармония и любов. Позволете си да влезете навътре в себе си, като поддържате намерението, че искате да изпитате светлината, която сияе в цялото ви същество. Това ще ви въведе в състояние на единение с вашия създател или със силата на вселената. Поддържайте фокуса си и се концентрирайте над намерението си. Позволете на въображението си да ви помогне да видите и почувствате вътрешната си светлина. Дайте разрешение на светлината си да ви изпълни. Тази светлина е винаги там и не може да бъде изчерпана. Способността ви да споделяте светлината си и да се изпълвате с нея е безкрайна. Вашата светлина не може да бъде унищожена или отнета от вас. Няма нужда да се боите от изчерпване, тъй като източникът на тази светлина е безкрайно изобилен.

Превърнете преживяването си в преживяване на цялото тяло. Започнете, като пуснете светлината си да се излъчва от центъра на съществото ви. Позволете ѝ да проникне във всяка клетка на тялото ви. След като се почувствате изпълнени със собствената си светлина, почувствайте пулсациите на връзката си с мрежата от светлина. Нека светлината ви да сияе от пулсиращото ви тяло. Усетете я как се излива навън от всяка част на тялото ви.

Когато вече имате осезание за изобилната си светлина и сте ѝ позволили да сияе във вас, отново използвайте дъха и намерението си, за да излезете постепенно от състоянието, в което се намирате. Върнете се, отворете очите си, почувствайте тялото си, размърдайте пръстите на краката и ръцете си и знайте, че сте готови да се свържете с други, които желаят да светят и да внесат лечебна енергия в света.

Започнете практиката си, като позволите на светлината си да сияе през вас. След това се упражнявайте да вдишвате и издишвате светлина през целия ден.

Когато сте свързани със собствената си светлина и я излъчвате в живота си, това променя вибрацията ви. Като свързваме светлината си заедно и я споделяме в света, ние променяме вибрацията на планетата.

От решаващо значение е да останете фокусирани върху намерението си.

Предлагам ви да не добавяте молитви или думи, докато изпълнявате практиката. Просто светете и си позволете да се обедините с планетарна мрежа от светлина, която се протяга да докосне всички тъмни кътчета на света.

Първата медитация започна в деня на зимното слънцестоене през 2000 г. като празнуване на завръщането на светлината. По време на тази медитация участниците бяха инструктирани да излъчват светлината си от момента, в който слънцестоенето започне на мястото, където живеят. Така светлината нарастваше все повече с движението си от една държава към следващата. Предаваше се по цялото земно кълбо. Но не спряхме дотам. Продължихме да светим през целия ден и вечерта. По този начин започнахме да свързваме мрежата от светлина по целия свят с излъчване по време на слънцестоенето, и после поддържахме тази мрежа жива през целия ден и през нощта.

Медитацията за създаване на човешка мрежа от светлина продължава на всяко пълнолуние, когато силата на пълната луна умножава светлината, която излъчваме. На всяко пълнолуние продължавайте практиката си, като излъчвате светлината си и визуализирате как сте свързани с глобалната човешка мрежа от светлина през целия ден и вечерта. Представете си целението и промяната във вибрацията, която може да настъпи в собствения ви живот, а също така и на планетата!

Ако работите с група по време на отпразнуването на пълната луна, сключете ръце помежду си и свържете светлината на всички в едно. Почувствайте как светлината на групата ви се свързва с други групи по целия свят. Почувствайте как се сливате с една гигантска мрежа от светлина.

Ако работите самостоятелно, отново се уединете в тишина и оставете светлината ви да засияе във вас. Почувствайте как се сливате в една глобална общност, в мрежа от светлина, сияеща по целия свят.

Приятел ми напомни, че децата винаги сияят. Можете да включите и децата си в тази практика.

Помнете, че всичко живо е от светлина. Вие сте светлина, ние всички сме светлина, съединяваме се в един велик кръг, в мрежа от светлина.

През 2010 Кейт, която води обучения по „Медицина за Земята“ в щата Делауеър, предложи модификация на практиката. Тя се среща ежемесечно с местна група, която тъче мрежа от светлина и работи по следния начин:

„Вместо да тъчем мрежата от светлина нагоре и напред, ние тъчем корени надолу в земята. Когато всички наши корени се сключат и слеят светлината си, сиянието им избухва към повърхността и обгръща всяко същество на планетата.“

Използвайки принципа „каквото горе, това и долу; каквото отвътре, това и отвън“, важно е духовната ни общост да развие онова „отвътре“. Много практикуващи са склонни да напускат тялото си по време на духовна работа. А същевременно силата на работата ни е подхранвана от способността ни да останем въплътени в тялото си, докато светлината ни, нашата звезда, сияе отвътре.

Нека опитаме да вкореним мрежата от светлина в земята. Искаме действително да почувстваме мрежата от светлина както в дълбините на земята, така и по целия свят.

Инструкции за ежемесечно целение за нашето глобално общество

Действително изглежда, като че съзнанието се променя все по-бързо и по-бързо. Има, разбира се, много предимства в това, тъй като се учим как да живеем в хармония. Всяка промяна изисква проявлението на своеобразна смърт в живота ни. Заедно с преминаването към нови състояния на осъзнатост, ние трябва да се освободим от онова, което не ни помага.

Никога не съм виждала такова множество от хора да преминава през трудни времена, както напоследък.

Както често пиша в моя ежемесечен бюлетин „Преображенски новости“, трябва да се научим да танцуваме между различни парадокси в състоянията на осъзнатост, тъй като има много нива, които работят едновременно.

На едно ниво ние всички сме свързани и представляваме дух. От духовна гледна точка ние сме божествени и съвършени във всеки миг. В същото време част от човешката природа е да имаме его. И егото се възприема като отделно от останалия живот. И това състояние на отделеност поражда страх, гняв и многообразие от други емоции. Именно това състояние на отделеност причинява и физическо боледуване.

Докато продължаваме да вършим своята практика по преображение, ние започваме да изцеляваме тези състояния на отделеност. Преминаваме в по-високо състояние на съзнанието, в което е нужно да се научим да се отдаваме на съвършенството на вселената. Понякога е трудно да го постигнем и ни е нужна помощ, за да си припомним божествената си светлина.

За да помогна на световната ни общност, четяща „Преображенски новости“, реших да добавя ежемесечен кръг за изцеление в допълнение към работата по създаване на човешка мрежа от светлина. Ще продължим да тъчем нашата мрежа от светлина отвътре и по цялата Земя на всяко пълнолуние. Освен това ще направим кръг, който ще позволи на сиянието ни да се излъчва към тези, които търсят помощ.

Ето какво предлагам. Ако искате да участвате като практикуващи, представете си как стоите или седите в кръг с други участници. Припомнете си, че „Преображенски новости“ се превежда на множество различни езици. Имаме голяма световна общност, работеща заедно.

Намерението ни е да почувстваме нашата божествена светлина и да я излъчваме към вътрешния кръг. (Бел. прев. В тази практика се оформят два кръга — външен, образуван от участниците, излъчващи светлината си, и вътрешен, в който се намират нуждаещите се от помощ.)

Ние не виждаме страдание в кръга. Вместо това отразяваме божественото съвършенство на всеки човек. Затова не заключваме хората в диагнози или страдание, а ги издигаме към божествената им същност.

Авторът и лектор Ерик Пърл ни учи следното: „В квантовата физика, ако промените поведението на една частица, друга частица с различно местоположение мигновено ще реагира, независимо дали се намира на сантиметри или вселени разстояние.“ По-ниските честоти се настройват към по-високите, не обратното.

И така, обратно към основния принцип на работа в „Медицина за Земята“, ние променяме света и изцеляваме другите чрез онова, в което се превръщаме — благодарение на присъствието си и на любовта и светлината, които излъчваме.

Ние не изпращаме енергия, нито се опитваме да изцелим някого. Просто позволяваме на божествената си светлина и любов да разпали божествената искра в онези, търсещи помощ.

Представете си как стоите или седите в кръг от практикуващи. Започнете преображението и излъчвайте своята божествена светлина и любов с длани, обърнати към центъра на кръга.

Ако усещате нужда от помощ, представете си как лежите в кръг с хора от целия свят.

Задачата ви е да поемате, да абсорбирате светлината, излъчвана от нашите практикуващи. Помислете за метафора, която може да ви е от помощ за абсорбирането на божествена светлина и любов във всяка клетка от съществото ви. Ще ви дам няколко примера с надеждата, че ще намерите метафора, която да работи за вас. Можете да си представите суха гъба, която, поставена във вода, започва да попива влагата. Можете да си представите цвете, което е стояло на дъжда в продължение на дни или седмици и накрая, когато слънцето се покаже, цветето поглъща лъчите му. Или да си представите цвете, което е било твърде дълго на слънце, и когато започне да вали, цветето поема водата, която го подхранва и му дава живот.

Или помислете за стая, в която са спуснати завесите; когато завесите се отдръпват, стаята е обляна от светлината на слънцето.

Позволете на светлината на външния кръг да разпали вашето собствено сияние, така че то да потече към всяка клетка от тялото ви. Това ни свързва отново с нашето божествено съвършенство и възстановява връзката ни с мрежата от светлина. То изцелява състоянията на отделеност, които създават емоционално и физическо боледуване. Напомня ни и че всички ние имаме силата и способността да се изправим пред предизвикателствата и възможностите, които ни поднася животът.

Можете да бъдете и в двете роли по различно време на деня или вечерта. Можете да сте практикуващи в даден момент, а в друг да легнете във вътрешността на кръга.

И тъй като работим извън пределите на времето, няма значение кога точно ще извършвате тази работа. Не е необходимо да координираме времето, в което работи всеки от нас.

Също като със създаването на човешка мрежа от светлина, ние не сме ограничени да работим само по пълнолуние. Аз подхранвам мрежата от светлина винаги когато сърцето ми го подскаже. И със сигурност можем да продължим ежедневно да излъчваме светлината си в нашия глобален кръг. Защото в действителност работата ни е да се научим как да излъчваме светлината си в света с всяка глътка въздух и с всяка стъпка, която правим.

~ * ~

Оригинална публикация: Creating A Human Web of Light
Автор: Сандра Ингерман
Превод: Ана Йорданова
На снимката: скулптурата Expansion на Пейдж Брадли (Paige Bradley)

~ * ~

Ако желаеш да практикуваме заедно или имаш нужда от подкрепа за навлизане в работата с вътрешната си светлина, или пък ти трябва помощ при приложение на инструкцията, свържи се с мен още сега — ще ми е радост да ти съдействам и заедно да създаваме едно по-светло място за живеене.

Благодарение на групата, с която практикуваме всеки месец, вече имаме и запис на една от водените сесии. С радост я споделям с теб, за да те води в първите ти стъпки на свързване с вътрешната ти светлина.

Заповядай и на живите ни срещи, за да усетиш преживяването в група, в споделеното поле на общата ни енергия. Очаквам те! Сподели и с приятели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото

Discover more from Капчици дъга с Ана Йорданова

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading