Моят път в полето от звук и вибрация

Чувствам се късметлийка, че в живота ми влезе концепцията за работа със звук за себе- и светоопознаване – след дългогодишна кариера в сферата на личностното развитие, в полето на гонгове и други инструменти с чудни гласове, неочаквано пред мен се разкри нов свят, в който вътрешните процеси се задвижват с лекота, а свързаността със себе си и с невидимото укрепва с всяко следващо потапяне.

Всички инструменти, които с радост споделям с теб днес, се озоваха при мен, след като изиграха изумителна, вдъхновяваща роля в личния ми път и се утвърдиха като неизменна подкрепа в трансформационните процеси, през които преминавам. Хрумна ми да ти споделя как се случи всичко и може би да вдъхновя и теб да опиташ магията им.

Потопих се за първи път в звуко-вибрационното поле с помощта на гонгове и тибетски пеещи купи през 2017 г. и така се случи, че винаги, когато ми предстоеше нещо голямо, се появяваше точният човек със своите инструменти да ме подкрепи. Усещането всеки път беше различно, варираше от наситени визуални преживявания през осезаемо пречистващи сесии до цялостни процеси на осъзнаване и трансформация. И до днес всяко продължително потапяне в полето им маркира моменти на преобръщане и ново начало за мен – както в личен, така и в работен план.

Но да върнем отново лентата назад, към първите срещи. Покрай разнообразните обучения и кръгове за шаманска работа, в които участвах от известно време, в края на 2019 г. започнах да използвам интензивно шамански тъпан като ключов инструмент за изследване на невидимия свят. Вибрациите му и начина, по който с лекота ме въвеждаше в състояние на отворено съзнание и дълбока свързаност, ме стимулираха да споделям тази магия под формата на водени шамански пътувания за себе- и светоопознаване.

Водена от все по-разгръщащия се интерес към звука, след дълго очакване на подобна възможност, в началото на 2021 г. преминах обучение за звукотерапия с тибетски пеещи купи и започнах да практикувам в индивидуални сесии, а известно време след това – да водя и групови релаксации под звуците на купите, където към гласовете на инструментите вплитам и собствения си глас за едно блажено преживяване на дълбоко отпускане на тялото.

През лятото на същата година сред инструментите ми се появиха и двата гонга, символи на Сърцето и Душата. С тях се уча и работя изцяло интуитивно, като прилагам опита си със звук до този момент, личната си връзка с гонговете, която постоянно изграждам и укрепвам, и финия си усет за енергийното поле в сесията. Пространствата, които сътворявам с тяхна помощ, отварят път на свобода, творческо себеизразяване, свързаност и неподправена радост от живота.

Междувременно в полезрението ми влязоха и терапевтичните камертони и имах възможност да усетя директно чрез тялото си лечебната сила на вибрациите им – изключително нежни инструменти, които по мек и неинвазивен начин канят в нас хармонизиране на всички нива. През 2022 г. се сдобих с първите честоти, които интуитивно ме привлякоха, а малко след това преминах и работилница за терапевтична работа с тях. Използвам ги в индивидуални сесии и всеки път се удивлявам от ефекта им на притихване, забавяне и покой.

Благодарна съм на учителите и вдъхновителите, които срещам по пътя, и на красивите души, които ми се доверяват и ме подкрепят в това, което съм и правя. Продължавам на свой ред да посещавам звукотерапевтични сесии на колеги, където все по-дълбоко опознавам себе си и вътрешния си свят. Също така и постоянно черпя вдъхновение от тях и от разнообразни други източници за разгръщане на работата си в звуко-вибрационното поле, което с готовност споделям с всеки, пожелал да се потопи в него. Ще ми е радост да се срещнем там.

снимка: Йоана Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото

Discover more from Капчици дъга с Ана Йорданова

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading