Премиера на сборника “По пътя към…” на Георги Атанасов

На 11 май 2019 г. случихме премиерата на сборника разкази на Георги Атанасов „По пътя към…“
Чуйте записа:

… и разгледайте снимките (и не пропускайте коментарите към тях.)
А ето и равносметката (по думите на Дес от ЧоБи):
–> Авторът Георги Атанасов се държа на ниво: не го смутоха нито техническите гафове, нито лавината от въпроси, нито неочакваните гости. Вървеше си По пътя с усмивка и си свиркаше. Браво на него!
–> Водещата Десислава Сивилова обаче се поизложи. Не стига, че пропусна да осигури проектор (при подготвена презентация!), ами и не си беше дала труда да си понаучи въпросите, и вместо да слуша внимателно, постоянно си зяпаше в телефона. Че и ги задаваше по пет наведнъж, да се свърши по-бързо… И репликите си обърка, и обясненията върза на фльонга… Излагация! Ако продължава така, ще се уволняваме.
–> Редакторът на сборника и по съвместителство творчески директор на ЧоБи, че и четец на разказ Калин Ненов, уж дойде основно като зрител, но се оказа спасителният пояс: със своевременните си включвания на сцената замазваше отдалеч де що усети гаф, благодарение на което публиката все пак си тръгна осведомена и удовлетворена. Голямо мерси!
–> Четците по роли Цвета Колева, Лъчезар Енчев и Мирослав Моравски бяха върхът! С тяхна помощ разказите оживяха и докоснаха всички присъстващи до един. Само дето накрая забравихме да ги представим (досещате се по чия вина, нали? ), та сега фен пощата им ще зарие мейла на ЧоБи. Смилете се над нас, моля!
–> Гост-репортерът Надарин Тролев от “Телевестник” обаче беше звездата на вечерта! Събра очите на публиката със задълбочените си литературни прозрения, скри им шапките с проникновените си въпроси, а екипа на ЧоБи тласна към решителни и навременни действия. Силно се надяваме да уважи и бъдещи наши изяви!
–> И накрая, публиката ни беше един път! Смееха се на правилните места, пляскаха на правилните места и с хъс се включиха във викторината. Победителите вече получиха своите награди и се надяваме, че си ги четат с кеф!
Всъщност има ли тук присъствали на премиерата? Я се включете в разбора, че да можем другия път да сме ОЩЕ по-добри!

~ * ~

Поканата

На 11 май, събота, от 11 до 13 часа в сектор „Детска литература“ на Столична библиотека ще се състои премиерата на дебютния сборник на Георги Атанасов.
Гостите на премиерата ще имат възможност да си закупят книгата с отстъпка – на Приятелска цена, както и с автограф от автора. Подбрани откъси ще бъдат прочетени по роли от Лъчезар Енчев, Мирослав Моравски, Цвета Колева и самия Георги Атанасов.
Прочетете повече в сайта на Човешката библиотека. И, докато сте там, вижте-чуйте поканата от Мирослав Моравски – Моро с разказа „Гъсеницата“.
Вход свободен. Заповядайте!

~ * ~

Бележка от 11 май:

Очаква ни изненадващо включване от репортер на Телевестник…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *