Зарежда Събития

« Всички Събития

✨ПО ПЪТЯ НА СЪРЦЕТО✨ Ритрийт за свързване с женската сила чрез творчество, звук и движение

6 юни @ 12:00 - 9 юни @ 14:00

Скъпи жени, каним ви на едно потапяне в дълбините на женската природа. Далеч от градския шум и темите на ежедневието ни, в сезона на благоуханната българска роза, да се свържем с женската си сила през тялото с движение, през духа със звук и през душата с творчество.

Женската същност е Интуиция, Съзидателност, Творчество и Красота. Ние – водещите – се обединяваме в разбирането, че пътят към нея минава през отвореното ни сърце. В тези дни заедно ще създадем за вас съкровено пространство, в което да извървите част от този път защитени и подкрепени, за да се завърнете у дома с дълбокото усещане за женственост и лична сила.

С радост ще ви разкрием магията на практиките и инструментите, които толкова обичаме и с които самите ние вървим към себе си. В специално подбрана поредица от творчески ателиета, звукови потапяния в невидимите пространства на същността ни, йога и движенчески практики, както и в нежната прегръдка на какаото ще извървим четири великолепни дни по пътя на сърцето.

~ * ~

Какво ще правим

 • Сутрешни йога практики за разбуждане и енергизиране;
 • Три тематични творчески ателиета за дълбоко навлизане в женската ни същност;
 • Сетивно преживяване и свързване с красотата на природата;
 • Себеопознавателна игра на неслучайности;
 • Вечерни звукови и движенчески практики за интеграция на деня;
 • Какао церемония за отворени сърца и благословия от невидимите светове;
 • Кръгове за обмен и споделяне на преживяванията;
 • По желание: свързване с българската роза чрез цветна есенция (с предварителна заявка и доплащане)
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА ПРАКТИКИТЕ...
Творчеството е процес на създаване, съзидание и проявление. Силата на жената е в творческата й енергия. Всички ние притежаваме тази енергия, а всички форми на изкуството притежават и лечебна сила. Изкуството ни дава възможност да разгърнем неподозираните си таланти, да се свържем със себе си и да се опознаем. Творчеството е магия, общуване със себе си, усещане за полет, сътворяване на красота!

Арттерапията, във всичките й форми, създава условия за прозрения, отваря пространство за изразяване на чувства и интегриране на емоции, намалява защитите, дава обективност и алтернативна действителност (пространство), творческа и физическа енергия. Чрез нея получаваме дистанция от проблема, разглеждаме го от друга гледна точка и сменяме отношението си към него. Опитваме се да направим нещата по друг начин.

Звукът на гонговете и тибетските пеещи купи ни позволява с лекота да излезем от режима на стресовото ни ежедневие, да навлезем в дълбока релаксация на тялото и в изменено състояние на съзнанието. В нас се отваря възможност да се активират лечебни процеси, засягащи както физическото, така и психичното и емоционалното ни добруване. Вибрациите достигат до точните места в тялото ни, които имат нужда от пречистване и хармонизиране, и стимулират завръщане към естественото ни състояние на здраве и цялостност.

Какаото отваря сърцето и ни позволява да изпитаме дълбока, чиста любов и връзка със себе си, с другите, със света и с всичко живо. По този начин то става наш приятел по пътя към по-ефективно проявление на онова, за което истински копнеем. Помага ни да видим ясно талантите и уменията си и как можем да ги вложим за най-висшето благо на всички; свързва ни по-силно с житейската ни цел. Освобождава съзидателната ни мощ, позволява ни да се отдадем свободно на вдъхновението и потока от идеи и да ги претворим — в думи, танц, музика или картина… Каквото ни е на сърце.

Йога и движенческите практики активират физически тялото ни и освобождават натрупаното напрежение, болка и блокажи. Комбинирани с дъх, мисъл и намерение са мощно, но нежно средство за привличане и изпълване със спокойствие, радост и смисъл.

ВИЖ ПЪЛНАТА ПРОГРАМА...
Запазваме си правото да внасяме корекции в програмата, както предварително, така и в течение на ритрийта, според актуалните условия и енергията на групата. Целта ни е хармонично протичане на събитието и отдаваме приоритет на естествения поток на случване и преживявания.

~ * ~

Къде ще бъдем

Дара Дарма Център е оазис от тишина и спокойствие сред дивната природа на калоферския Балкан, далеч от градската шумотевица и с възможност за технологичен детокс. Практиките ще провеждаме в геодезичен купол, а също и на открито – на поляната на ритрийт центъра и в гората в непосредствена близост.

Пристигаме в четвъртък (6 юни), около 12 ч. и си тръгваме в неделя (9 юни) около 14. До мястото се стига с лични автомобили, като можем да съдействаме с организацията на споделен транспорт (без ангажимент да осигурим такъв). Ако търсите или предлагате място, дайте ни знак при регистрацията за събитието.

Храната е лека, вегетарианска. Молим да ни информирате предварително, ако имате специфични хранителни нужди.

~ * ~

Кои сме ние

Лилия Мавлова е сертифициран арт терапевт и специалист Нейрографика, мотиватор, творец, създател на Асоциативни арт терапевтични карти и на бутиковата колекция от шалове-картини “Любов от пръв поглед”.

Ана Йорданова е търсач и изследовател на невидимите светове, звукотерапевт и фасилитатор на трансформативни преживявания. В сесиите си вплита нежната прегръдка на церемониалното какао, увличащия ритъм на шаманския тъпан и дълбоките вибрации на двата гонга, символи на сърцето и душата. Пространствата, които създава чрез тях, отварят път на свобода, творческо себеизразяване, свързаност и неподправена радост от живота.

Йоана Маринова търси истината във всичко около себе си. Най-голям способ за това открива във фотографията, а движението е неотменна част от живота ѝ. Тялото е единственото физическо нещо, което притежаваме и за нея то е средството, чрез което директно се срещаме с душата си. Инструменти за подпомагането на тази среща открива в йога и движенческите практики. Вярва, че с намерение и движение манифестираме в живота си всичко, от което имаме нужда.

~ * ~

Варианти за настаняване и цени

Центърът предлага двойно или тройно настаняване в кокетни бунгала, като всяка стая разполага със спалня и единично легло. Общият брой стаи е 5, със съответния брой места. Освен това сте добре дошли да нощувате и на палатка (с лично къмпинг оборудване) или в геодезичен купол, като и в двата варианта ще разполагате с достъп до баня и външна тоалетна. Цените на ритрийта варират според избрания тип нощувки, а за рано-планиращите с радост предлагаме и специална отстъпка.

При ранно записване и капариране до 15 април

 1. В бунгало (до изчерпване на местата): 550 лв.
 2. В купол или на палатка: 490 лв.
При записване и капариране на и след 16 април
 1. В бунгало (до изчерпване на местата): 595 лв.
 2. В купол или на палатка: 535 лв.

Обявените цени включват:

 • три нощувки в предпочитания вариант на настаняване;
 • три закуски, четири обяда и три вечери;
 • всички занятия в програмата и необходимите за тях материали.

В цената не са включени:

 • транспортни разходи;
 • разходи от личен характер.

На място можете да закупите още:

 • цветна есенция от Роза Дамасцена;
 • шалове-картини от колекцията “Любов от пръв поглед”;
 • ваучер за индивидуална сесия с отстъпка.

~ * ~

Регистрация и заплащане

Своето участие можете да заявите на изброените по-долу телефони на водещите. Ще сме благодарни предварително да се запознаете с информацията за събитието, мястото и пакетите за настаняване, за да сме ви максимално полезни по време на разговора.

 • Ана: 0888 399 727
 • Лилия: 0898 885 234
 • Йоана: 0888 373 370

Мястото ви се гарантира с капаро* в размер на 150 лв., направено след проведен разговор с една от водещите. Детайли за превода ще получите допълнително. Останалата част от сумата се заплаща на място в брой.

Краен срок за записване: 31 май

* При отказ от участие до 30 дни преди началото на събитието капарото се възстановява напълно. При отказ от участие между 15 и 29 дни от началната дата капарото се възстановява на 50%. При отказ до 14 дни преди началото капарото не се възстановява. Във всички случаи можете да преотстъпите мястото си на ваша близка или позната, като молим да ни информирате своевременно за промяната.

** Събитието ще се проведе при най-малко 8 потвърдени участнички. В случай на отмяна от страна на водещите капарото се възстановява напълно. Максималният брой участнички е 15.

Заповядайте, очаквани сте!

Детайли

Начало:
6 юни @ 12:00
Край:
9 юни @ 14:00
Категории за Събитие:
, , , ,

Организатор

Капчици дъга с Ана
Phone
0888399727
Email
ana@dropsofrainbow.com
View Организатор Website

Място

Дара Дарма Център
42°38'49.6"N 24°57'04.8"E
Калофер, Bulgaria
+ Google Map
View Място Website
Към началото