Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

✨В РИТЪМА НА ДУШАТА✨ Женски КАКАО кръг с пътуване навътре и екстатични танци

27 април @ 11:30 - 15:30

50 лв.

Каним те на едно потапяне във вълшебството на растението-учител и магията на свободния танц на екстаза – и с тяхна помощ да се отворим за изобилието на женската си природа. Заповядай на едно необичайно пътуване навътре – на чаша топло церемониално какао да потърсим и изследваме в дълбочина връзката със себе си. Ще си позволим да се отпуснем в прегръдката на сърцето, ще търсим и получим мъдрост от неочаквани учители и ще танцуваме в ритъма на душата си.

Водещи: Ана Йорданова (Drops of Rainbow) и Анна-Мария Николаева (Eat.Pray.Love Yoga Studio)

Кога: 27 април, 11:00 – 15:00 ч.

Къде: Eat.Pray.Love Yoga Studio
гр. София, бул. Евлоги и Христо Георгиеви 38
НС Васил Левски, вход 1, зала 1Б

Препоръчителен обмен: 50 лв.
Ако чувстваш силен импулс да се включиш в кръга, но финасовият аспект те възпира, свържи се с нас и ще намерим взаимно удовлетворително решение. Вратата ни е отворена за теб, където и да се намираш по пътя към себе си.

Участието е с предварително записване до края на предходния ден, тъй като какаото се приготвя в количество, съответстващо на броя участници. Регистрирай се на място в студиото, на страницата за събития или по телефона:
– 0888 399 727 (Ана)
– 0878 780 655 (Анна-Мария)

Какво ще ти е необходимо
– любима дълга рокля или пола, за да подкрепиш и физически свързването с женствеността си;
– шал или леко одеало, за да е комфортно и меко преживяването ти;
– по желание: любими аромати, кристали, оракули и други предмети с енергийна стойност;
– също по желание: плодове или други вкусотии, които да споделим след практиката.

Препоръки за подготовка
– ден преди церемонията се въздържай от алкохол и тежки храни;
– пий повече от обичайното количество вода в деня на събитието и поне още ден след това;
– сутринта преди срещата ни пропусни кофеиновите напитки, а по възможност нека и закуската да е от плодове;
– заповядай десетина минути по-рано, за да се настаниш удобно и да започнем навреме.

С какво ни помага какаото в процеса на себеизследване

Какаото отваря сърцето и ни позволява да изпитаме дълбока, чиста любов и връзка със себе си, с другите, със света и с всичко живо. По този начин то става наш приятел по пътя към по-ефективно проявление на онова, за което истински копнеем. Помага ни да видим ясно талантите и уменията си и как можем да ги вложим за най-висшето благо на всички; свързва ни по-силно с житейската ни цел. Освобождава съзидателната ни мощ, позволява ни да се отдадем свободно на вдъхновението и потока от идеи и да ги претворим — в думи, танц, музика или картина… Каквото ни е на сърце.

С негова помощ можем да превърнем знанието на ума в знание на цялото си същество. Да въплътим неща, които вече са ни известни, но все още не усещаме в дълбочина. Например, учението, че всички сме любов и че не съществува нищо друго, освен любов — какаото ни отвежда на път, по който можем да изживеем и почувстваме тази любов, блаженството, което тя ни носи, да изпитаме ниво на съществуване, което е само поток и единение.

Какво представлява и как протича церемонията

В церемонията отдаваме почит на духа на какаото, на неговата интелигентност, сила и енергия, претворени в какаова напитка, приготвена от натурална какаова паста от Амазония и подходящи подправки. Така приготвено, какаото помага да се пренесем в настоящия момент и да изследваме вътрешния си свят през призмата на сърцето, да погледнем на житейската си ситуация от нов ъгъл, с различни очи, и да дадем път на осъзнавания и решения, недостъпни за аналитичния ум.

По време на практиката ще се насладим на плътния, изтънчен вкус на натуралния шоколад и ще потънем в кратка самостоятелна медитация, по време на която ще се свържем с какаото в търсене на помощта и мъдростта му. В това пътуване ще ни носят крилете на шамански тъпан, под чиито звуци и вибрации ще се потопим максимално дълбоко в преживяването си. Равномерният ритъм на тъпана ни помага постепенно да навлезем в изменено състояние на съзнанието — иначе казано, да преминем от обичайна будност, ангажирана с външните обстоятелства и събития, към осъзнато изследване на вътрешния ни свят.

След това първоначално запознанство и настройка за по-нататъшната ни работа ще преминем към продължителна водена медитация. Водещо ще е намерението, с което влизаме в практиката, затова горещо препоръчвам няколко дни преди церемонията да поставиш ясно пред себе си онова, което желаеш да изследваш, и да го поддържаш в съзнанието си — по този начин ще привлечеш отговори и осъзнавания, които да са ти истински полезни в пътя ти напред. Разбира се, вариант е да се оставиш на процеса и да позволиш на интуицията си да те води към точната за теб тема в течение на самата практика.

Веднъж приели всичко, което пътуването има да ни даде, ще се потопим плавно в интуитивно движение, подобно на танц, със специално подбрана музика. В този танц ще си позволим да “получим” всичко, научено дотук, да го интегрираме в цялото си същество, да допуснем новото знание във всяка своя клетка така, че да можем да го пренесем и проявим в материалния свят.

Когато се завърнем отново в обичайната реалност, в приятелската и защитена среда на кръга ще споделим емоциите от преживяването, наученото и новите посоки, които са ни се разкрили в процеса. Ще почерпим от подкрепата и мъдростта на групата и ще отнесем със себе си едно ново знание и разбиране за собствения си свят, което да приложим в ежедневието си и по този начин с лекота да преодолеем ситуации, привидно извън размаха на възможностите ни.

И с всяко следващо потапяне в магията на какаото ще се учим да живеем и общуваме все по-осъзнато, по-цялостно и по-свързано.

За водещите

Ана е търсач и изследовател на себе си, на своя вътрешен свят. Призванието ѝ е да те съпровожда, докато откриваш всичко онова, за което копнееш и което кара душата ти да пее. Да създава за теб пространства за свързване – със себе си, с другите, със света… И в груповите, и в индивидуалните си сесии използва разнообразие от инструменти за себепознание и личностно развитие, медитация, шамански практики за изцеление на тялото и душата, звукотерапия, енергийно лечение и други. Потапя се за първи път в магията на церемониалното какао през 2018 г. и очарованието от тази среща постепенно се разгръща в път на лична, а в последствие и споделена работа с растението-учител. В сесиите си вплита увличащия ритъм на шаманския тъпан и песните на тибетските купи, както и други инструменти според енергията на момента.

Анна-Мария е сертифициран йога преподавател с 15-годишен опит. Преподава slow-flow vinyasa, класическа Hathaway yoga, дихателни практики и танцова медитация. През 2017 завършва първо ниво Yin Yoga при Richard Lanza и Shawn Cornelison към open doors yoga studio. След две години завършва и второ ниво Yin Yoga teacher training към Yoga Alliance. Има авторски клас по slow-flow vinyasa с магичните звуци на живо от handpan и арт йога терапия с водена медитация. Във времето на какаовата ни среща ще ни потопи в женската ни същност чрез интуитивното движение на екстатичния танц.

Organizers

Капчици дъга с Ана
Eat.Pray.Love Yoga Studio

Venue

Eat.Pray.Love Yoga Studio
бул. Евлоги и Христо Георгиеви 38, НС Васил Левски
София, 1000 Bulgaria
+ Google Map
Phone
+359878780655
View Venue Website
Към началото