Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

✨БЛАГОЕВГРАД✨ Церемониално КАКАО и шаманско пътуване в света на невидимото

11 ноември 2023 @ 10:00 - 14:00

30 лв.

В разгара на есента заповядай да се потопим във вълшебството на растението-учител, вълшебното какао и с негова помощ да се отворим за изобилието, идващо към нас. Каня те на едно необичайно пътуване навътре – на чаша топло церемониално какао да потърсим и изследваме в дълбочина връзката със себе си. Ще си позволим да се отпуснем в прегръдката на сърцето, ще търсим и получим мъдрост от неочаквани учители и ще се слеем с ритъма на душата си.

Кога:
събота, 11 ноември, 10:00 – 14:00 ч.

Къде:
Wellness center Sí
в стария МОЛ Благоевград
ул. „Тодор Александров“ 47, ет. 2

Обмен:
30 лв. за самостоятелна сесия
45 лв. в пакет с гонг баня: https://dropsofrainbow.com/event/gongbath13nov2023

ВАЖНО! Участието е с предварително записване до края на предходния ден, тъй като какаото се приготвя в количество, съответстващо на броя участници. Запази своето място на:
тел. 0886 779 727
Елка Михайлова

Какво ще ти е необходимо:
– любимата ти чаша за многократна употреба;
– постелка за йога или шалте;
– шал или леко одеало;
– по желание: кристали, оракули и други предмети с енергийна стойност;
– също по желание: плодове или други вкусотии, които да споделим след практиката.

Препоръки за подготовка:
– ден преди церемонията се въздържай от алкохол и тежки храни;
– пий повече от обичайното количество вода в деня на събитието и поне още ден след това;
– сутринта преди срещата ни пропусни кофеиновите напитки, а по възможност нека и закуската да е от плодове;
– заповядай десетина минути по-рано, за да се настаниш удобно и да започнем навреме.

С КАКВО НИ ПОМАГА КАКАОТО В ПРОЦЕСА НА СЕБЕОПОЗНАВАНЕ

Какаото отваря сърцето и ни позволява да изпитаме дълбока, чиста любов и връзка със себе си, с другите, със света и с всичко живо. По този начин то става наш приятел по пътя към по-ефективно проявление на онова, за което истински копнеем. Помага ни да видим ясно талантите и уменията си и как можем да ги вложим за най-висшето благо на всички; свързва ни по-силно с житейската ни цел. Освобождава съзидателната ни мощ, позволява ни да се отдадем свободно на вдъхновението и потока от идеи и да ги претворим — в думи, танц, музика или картина… Каквото ни е на сърце.

С негова помощ можем да превърнем знанието на ума в знание на цялото си същество. Да въплътим неща, които вече са ни известни, но все още не усещаме в дълбочина. Например, учението, че всички сме любов и че не съществува нищо друго, освен любов — какаото ни отвежда на път, по който можем да изживеем и почувстваме тази любов, блаженството, което тя ни носи, да изпитаме ниво на съществуване, което е само поток и единение.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА И КАК ПРОТИЧА ЦЕРЕМОНИЯТА

В церемонията отдаваме почит на духа на какаото, на неговата интелигентност, сила и енергия, претворени в какаова напитка, приготвена от натурална какаова паста от Амазония и подходящи подправки. Така приготвено, какаото помага да се пренесем в настоящия момент и да изследваме вътрешния си свят през призмата на сърцето, да погледнем на житейската си ситуация от нов ъгъл, с различни очи, и да дадем път на осъзнавания и решения, недостъпни за аналитичния ум.

По време на практиката ще се насладим на плътния, изтънчен вкус на натуралния шоколад и ще потънем в кратка самостоятелна медитация, по време на която ще се свържем с какаото в търсене на помощта и мъдростта му. В това пътуване ще ни носят крилете на шамански тъпан, под чиито звуци и вибрации ще се потопим максимално дълбоко в преживяването си. Равномерният ритъм на тъпана ни помага постепенно да навлезем в изменено състояние на съзнанието — иначе казано, да преминем от обичайна будност, ангажирана с външните обстоятелства и събития, към осъзнато изследване на вътрешния ни свят.

След това първоначално запознанство и настройка за по-нататъшната ни работа ще преминем към продължителна водена медитация. Водещо ще е намерението, с което влизаме в практиката, затова горещо препоръчвам няколко дни преди церемонията да поставиш ясно пред себе си онова, което желаеш да изследваш, и да го поддържаш в съзнанието си — по този начин ще привлечеш отговори и осъзнавания, които да са ти истински полезни в пътя ти напред. Разбира се, вариант е да се оставиш на процеса и да позволиш на интуицията си да те води към точната за теб тема в течение на самата практика.

Веднъж приели всичко, което пътуването има да ни даде, ще се потопим плавно в интуитивно движение, подобно на танц, със специално подбрана музика. В този танц ще си позволим да “получим” всичко, научено дотук, да го интегрираме в цялото си същество, да допуснем новото знание във всяка своя клетка така, че да можем да го пренесем и проявим в материалния свят.

Когато се завърнем отново в обичайната реалност, в приятелската и защитена среда на кръга ще споделим емоциите от преживяването, наученото и новите посоки, които са ни се разкрили в процеса. Ще почерпим от подкрепата и мъдростта на групата и ще отнесем със себе си едно ново знание и разбиране за собствения си свят, което да приложим в ежедневието си и по този начин с лекота да преодолеем ситуации, привидно извън размаха на възможностите ни.

И с всяко следващо потапяне в магията на какаото ще се учим да живеем и общуваме все по-осъзнато, по-цялостно и по-свързано.

ЗА ВОДЕЩАТА

Казвам се Ана Йорданова и се определям като търсач и изследовател на себе си, на своя вътрешен свят. Призванието ми е да те съпровождам, докато откриваш всичко онова, за което копнееш и което кара душата ти да пее. Да създавам за теб пространства за свързване – със себе си, с другите, със света…

И в груповите, и в индивидуалните си сесии използвам разнообразие от инструменти за себепознание и личностно развитие, медитация, шамански практики за изцеление на тялото и душата, звукотерапия, енергийно лечение и други. Потопих се за първи път в магията на церемониалното какао през 2018 г. и очарованието от тази среща постепенно се разгърна в път на лична, а в последствие и споделена работа с растението-учител.

В сесиите си вплитам увличащия ритъм на шаманския тъпан и песните на тибетските купи, както и други инструменти според енергията на момента.

Детайли

Дата:
11 ноември 2023
Час:
10:00 - 14:00
Стойност:
30 лв.
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, , , , ,
Уебсайт:
https://dropsofrainbow.com/cacao/

Организатор

Капчици дъга с Ана
Phone
0888399727
Email
ana@dropsofrainbow.com
View Организатор Website

Място

Wellness center Sí
ул. „Тодор Александров“ 47, ет. 2
Благоевград, Bulgaria
+ Google Map
Към началото