ЗА МЕН

Здравей,

Приветствам те в личното си кътче светлина!

 

Лично и професионално, и всякак

Казвам се Ана Йорданова и се самоопределям като търсач и изследовател на себе си, на своя вътрешен свят. Призванието ми е да съпровождам другите, докато откриват всичко онова, за което копнеят и което кара душата им да пее. Да създавам за тях пространства за свързване – със себе си, с другите, със света… Вече над десет години следвам съзнателно този зов в различни сфери от живота — както професионално, така и в личен план.

Професията ми ме изведе на пътя на развитието на успешни лидери и мениджъри на екипи; в корпоративната си кариера имах възможността да помогна на десетки хора да открият лидерския си талант и да реализират управленския си потенциал.

Впоследствие вътрешният ми порив настоя да разширя тази тясна специализация към цялостно личностно развитие, към осъзнаване и разгръщане на човешкия потенциал въобще — и именно в този процес ме срещаш днес, в ролите ми на консултант по себепознание и личностно развитие, звукотерапевт, изследовател на древни и съвременни практики за целение на тялото и душата, фасилитатор на трансформативни преживявания, спорадичен блогър, (вечно)начинаещ експериментатор в кухнята, родител и какво ли още не.

И в груповите, и в индивидуалните си сесии използвам разнообразие от инструменти за себепознание и личностно развитие, медитация, шамански практики за изцеление на тялото и душата, звукотерапия, енергийно лечение и други.

Потопих се за първи път в магията на гонговете през 2017 г., с церемониалното какао и шаманските светове се запознах година по-късно, а с есенциите на д-р Бах – в началото на 2022 г. Очарованието от тези срещи постепенно се разгърна от личен път в призвание за споделяне на магията им с всеки, който пожелае да се потопи в нея.

 

Защо търся себе си и своята уникалност

Чрез осъзнаването и проявлението на автентичната си същност самото ни присъствие променя света около нас. Независимо от професията, в която творим и се развиваме, да осъзнаваме и заявяваме себе си и онова, което само ние носим на света, е всъщност най-голямата ни сила. Всеки от нас идва с вродено знание и разбиране за същността си, но не винаги имаме директен достъп до него — за да го достигнем е нужно да вперим поглед навътре и да се осмелим да останем с отворено съзнание за всичко, което би могло да се намира там.

Себепознанието е една приказка без край, която ежеминутно се разкрива пред очите ни, стига да имаме желанието и смелостта да я видим, да я преживеем, да вплетем съществуването си в нея. Започва като далечен проблясък всред мрака и мъглата и с времето засиява все по-силно, докато се разгърне в пълната си, ослепителна красота. И тогава вече не можем да я оставим. Тогава знаем, че крачим по пътя на уникалността си и остава само да му позволим да ни носи със себе си, да позволим на себе си да се насладим на това дивно приключение, наречено Живот.

 

Боледуването като подсказка за промяна

За мен този път започна съзнателно преди повече от десет години, когато за първи път заподозрях, че емоционалното ми състояние влияе на физическото. Дълго наблюдавах, експериментирах, правих връзки между привидно несвързани обстоятелства, състояния и болести. А после открих и научните трудове по темата. Потънах в тях, поизгубих се и след известно лутане изплувах, като донесох със себе си личните осъзнавания от прочетеното и преживяното. Преди всичко, вече имах яснотата, че емоционалното ми добруване е моя (едно)лична отговорност и когато пропусна всички подшушвания и подсказки на тялото си, че пренебрегвам нещо важно и вървя против себе си, то ще намери начин да ми предаде посланието си чрез физическо страдание.

Беше дошло време да се уча на умението да слушам емоциите си и да получа посланието, което те носят, вместо да реагирам импулсивно и да се удавя в тях. След тези първи стъпки в холистичното здраве, съвсем логично разширих търсенията си, водена от безкрайно любопитство да открия и приложа холистичен подход към всичко останало в обкръжаващия ме свят — процес, който продължава да гори с пълна сила и днес (и в който ще се радвам да се учим заедно).

 

От спасител към партньор по пътя

Междувременно бях започнала да работя с големи групи от хора — обучавах ги, въвеждах ги в работата, подкрепях ги, докато навлизат и се развиват. Това ми даде възможност да наблюдавам изборите, поведението и напредъка им в дълги периоди от време, както и да изпробвам различни стратегии за собствената ми роля. С опита, успехите и грешките пред мен се разкриваше изводът, че насила не мога да помогна на никого — от ключово значение е самият той да пожелае да работи над себе си и поеме протегнатата ми ръка.

Тъй като все още се учех на истинското значение на този извод и на цената на опитите ми да бъда “спасител на всяка цена”, нужни бяха още няколко години (и своевременни сръчквания от Вселената), докато взема решение да изляза от корпоративния свят и да посветя времето и труда си изцяло на други Търсещи като мен — хора, готови да поемат отговорността за собственото си добруване в живота и да потърсят помощ, когато им е нужна.

 

Децата, наши (неочаквани) учители

Някъде по онова време, докато се лутах в търсене на своята истина, се роди и дъщеря ми — моят най-голям учител и мотиватор по пътя напред и нагоре. Тя е абсолютен барометър за състоянието ми, в нея мога да се видя като в огледало, да разбера в какво съм се отклонила и да предприема действия за промяна и развитие. Процесът не винаги е гладък и мирен — даже обичайно не е, но пък когато ситуацията е отминала и стигна до момент на равносметка, виждам как всяка стъпка от него е имала своя смисъл и си е струвала усилията.

Основните уроци, които усвоявам с помощта на Звездицата, са свързани с контрола — и по-точно, че единственото в този свят, върху което имаме (съвсем условен) контрол, сме самите ние. Не можем да управляваме изборите и поведението на другите, нито обстоятелствата помежду ни, но можем да избираме как да се отнесем спрямо тях, да подберем собствените си реакции така, че да приемем и уважим случващото се и по този начин да се придвижим напред във взаимоотношенията си.

 

За практиката ми

В индивидуалната си практика съчетавам дългогодишния си опит като коуч, ментор и лидер с техники, които съм оценила като полезни за себе си и най-близките си в собствените си търсения — преди всичко солиден набор от, най-общо казано, медитативни практики от всички краища на света, които ни позволяват да навлезем дълбоко във вътрешния си свят, да го изследваме през призмата на сърцето и да открием решения и пътища, недостъпни за обичайното състояние на ума.

Виж обобщение как мога да съм ти полезна на заглавната страница, както и на страницата Услуги и, тъй като всички сме уникални и за всеки е нужен индивидуален подход, се свържи с мен и ще обсъдим конкретно какво би могло да е приложимо при теб. Ще ми е радост да те съпроводя, да ти бъда мост по пътя, да съм до теб, когато имаш нужда от подкрепа, огледало или просто от слушател.

 

За споделянето

Тази страница, заедно с всички текстове и снимки в нея (освен ако не е споменато друго), е лицензирана под Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България (CC BY-NC-SA 2.5 BG), с който бих искала да регламентирам следните условия за споделяне на съдържанието или части от него, както в оригинал, така и в преработен вариант:

✩ Да се споменава източникът, а именно тази страница, с директна препратка към заглавната страница или конкретна публикация;

✩ Да не се използва за комерсиални цели под никаква форма;

✩ Да се споделя при същите или сходни условия, в случай на преработване или допълване на публикуваните материали.

Разбира се, всички гореизброени условия могат да отпаднат, ако имаш изричното ми съгласие за това. Как можеш да се свържеш с мен, прочети тук.

 

Поздрав най-сърдечен,

___

Снимки: личен архив

Към началото