Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ГОНГ баня на фестивал ✨Здравей Здраве✨ Благоевград

14 октомври 2023 @ 16:15 - 17:30

Безплатно

Приятели, заповядайте да споделим вълшебството на себепознанието на Фестивал “Здравей Здраве” – Благоевград! В съботния ден на фестивала, наред с чудни лектори, терапевти и консултанти, ще ви очаквам и аз – в компанията на гонговете ще си поговорим за магията на звука, ще се потопим в песните на инструментите и… ще видим къде ще ни отведе тази среща.

Къде:
гр. Благоевград, Център за личностно и творческо развитие на децата (Младежки дом), Зала 3

Кога:
събота, 14 октомври, 16:15 ч.

Какво да си носите:
постелка и бутилка с вода

Заповядайте, ще ми е радост да сме заедно!

КАКВО Е ЗВУКОВА БАНЯ И ЗАЩО ДА СИ Я ПОДАРИМ

Вълшебните звуци ни пренасят в изменено състояние на съзнанието, което отваря възможност в нас да се активират лечебни процеси, засягащи както физическото, така и психичното и емоционалното ни добруване.

Гласовете на инструментите хармонизират ума и подпомагат освобождаването от натрапчиви мисли, балансират емоциите и ни съдействат да се свържем по здравословен начин с чувства, които са останали потиснати. Лечебните честоти достигат до точните места в тялото ни, които имат нужда от пречистване и хармонизиране, и стимулират връщането му към състояние на здраве.

По време на сесията е възможно да потънем в спонтанна медитация и да получим осъзнавания за важни за нас ситуации и взаимоотношения, както и да достигнем до недостъпни за рационалния ум решения на заплетени казуси. Или най-общо казано, да намерим път напред към бъдещето си.

Звучи интересно и полезно, нали? Заповядайте да видим заедно как се случва магията!

ОТ СЪРЦЕ И ДУША. ЗАПОЗНАНСТВО С ГОНГОВЕТЕ

Всеки удар на гонга „Сърцето“ ни облива с вибрация, която ни свързва с ударите на собственото ни сърце. Звукът, който се носи дълго след това, напомня движението на кръвта във вените ни. Дълбоките тонове ни заземяват и ни насочват да погледнем на света, на хората и ситуациите в живота си през призмата на сърцето; да осветим пътя си напред с чистата и безусловна любов, която носим в себе си… която сме.

„Душата“ е планетарен гонг, синхронизиран с честотата на трептене на астероида Психея, намиращ се в астероидния пояс между Марс и Юпитер. Наречен е на богинята на душата – родена смъртна, влюбила се в бог и преминала тежки изпитания, за да сподели с него вечността. Високите вибрации на гонга ни издигат в състояние, в което се доближаваме до висшия си Аз и можем да получим яснота за изборите на душата си.

Двата гонга се допълват прекрасно в това да ни подкрепят по пътя на свързването – със себе си, с тялото си, с другите и света; водят ни към хармонизиране на здравето ни на физическо, емоционално и психично ниво; пренастройват ни на честотите на истинската ни същност. Всяко пътуване с тях е магия, която се разгръща във времето и нежно, полека ни връща към живот в най-естественото ни състояние на мир и любов.

ЗА ВОДЕЩАТА

Определям се като търсач и изследовател на себе си, на своя вътрешен свят. Призванието ми е да те съпровождам, докато откриваш всичко онова, за което копнееш и което кара душата ти да пее. Да създавам за теб пространства за свързване – със себе си, с другите, със света…

И в груповите, и в индивидуалните си сесии използвам разнообразие от инструменти за себепознание и личностно развитие, медитация, шамански практики за изцеление на тялото и душата, звукотерапия, енергийно лечение и други.

Потопих се за първи път в магията на гонговете през 2017 г., а с церемониалното какао се запознах година по-късно. Очарованието от тези срещи постепенно се разгърна в път към работата със звук и вибрация, както и с растението-учител. Скоро след това започнах да практикувам интензивно с шамански тъпан, после добавих тибетски купи, а през лятото на 2021 г. сред инструментите ми се появиха и двата гонга, символи на Сърцето и Душата. Мелодиите, които претворявам с тях, отварят път на свобода, творческо себеизразяване, свързаност и неподправена радост от живота.

Organizer

Капчици дъга с Ана
Phone
0888399727
Email
ana@dropsofrainbow.com
View Organizer Website

Venue

Център за Личностно и Творческо Развитие на Децата на Благоевград
ул. Сергей Румянцев 2
Sofia, Bulgaria
+ Google Map
View Venue Website
Към началото