Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

✨По пътя на сърцето✨ Церемониално какао и шаманско пътуване в света на невидимото

16 декември 2023 @ 17:00 - 20:00

35 лв.-40 лв.

Заповядай да се потопим във вълшебството на растението-учител и с негова помощ да се отворим за изобилието, идващо към нас. Каня те на едно необичайно пътуване навътре – на чаша топло церемониално какао да потърсим и изследваме в дълбочина връзката със себе си. Ще си позволим да се отпуснем в прегръдката на сърцето, ще търсим и получим мъдрост от неочаквани учители и ще се слеем с ритъма на душата си.

Място на провеждане
в купола на Задруга Вдъхновение
Владая, ул. Елешница 6

Обмен
– 35 лв. при предварително заплащане до 9 декември
– 40 лв. при заплащане след тази дата (онлайн или на място в брой)
– 70 лв. за двама при предварително заплащане до деня на събитието

Условия за участие
– предварителна регистрация чрез закупуване на билет във формата по-долу
или
– лично записване на телефон 0888 399 727 (+ Вайбър) до обяд в деня на събитието, тъй като какаото се приготвя предварително според броя участници.

Имай предвид, че събитието
– не е подходящо за деца и
– ще се проведе изцяло на български език.

Бонус
При 12 и повече участници, към вълшебните инструменти ще добавим и ГОНГ. Доведи приятели!

Powered by AllEvents.in

Споделен транспорт
Ако търсиш или предлагаш превоз до мястото на събитието, пиши ми на Вайбър и в дните преди срещата ще свържа всички желаещи.

Какво ще ти е необходимо
Желанието да надникнеш дълбоко в себе си в покрепяща среда е напълно достатъчно.

При желание вземи и
– музикален инструмент, който да ни подкрепи в създаването на церемониалното пространство (тъпани, дрънкалки и подобни са особено добре дошли);
– аромати, кристали, оракули и други лични предмети с енергийна стойност;
– плодове или други вкусотии, които да споделим след практиката.

Препоръки за подготовка
– ден преди церемонията се въздържай от алкохол и тежки храни;
– пий повече от обичайното количество вода в деня на събитието и поне още ден след това;
– сутринта преди срещата ни пропусни кофеиновите напитки; обядвай леко и дай почивка на стомаха си поне три часа преди церемонията;
– заповядай десетина минути по-рано, за да се настаниш удобно и да започнем навреме.

С какво ни помага какаото в процеса на себеизследване

Какаото отваря сърцето и ни позволява да изпитаме дълбока, чиста любов и връзка със себе си, с другите, със света и с всичко живо. По този начин то става наш приятел по пътя към по-ефективно проявление на онова, което истински желаем. Помага ни да видим ясно талантите и уменията си и как можем да ги използваме в услуга на другите; свързва ни по-силно с житейската ни цел. Освобождава съзидателната ни мощ, позволява ни да се отдадем свободно на вдъхновението и потока от идеи и да ги претворим — в думи, танц, музика или картина… Каквото ни е на сърце.

С негова помощ можем да превърнем знанието на ума в знание на цялото си същество. Да въплътим неща, които вече са ни известни, но все още не усещаме в дълбочина. Например, учението, че всички сме любов и че не съществува нищо друго, освен любов — какаото ни отвежда на път, по който можем да изживеем и почувстваме тази любов, блаженството, което тя ни носи, да изпитаме ниво на съществуване, което е само поток и единение.

Какво представлява и как протича церемонията

В церемонията отдаваме почит на духа на какаото, на неговата интелигентност, сила и енергия, претворени в какаова напитка, приготвена от натурална какаова паста от Амазония и подходящи подправки. Така приготвено, какаото помага да се пренесем в настоящия момент и да изследваме вътрешния си свят през призмата на сърцето, да погледнем на житейската си ситуация от нов ъгъл, с различни очи, и да дадем път на осъзнавания и решения, недостъпни за аналитичния ум.

По време на практиката ще се насладим на плътния, изтънчен вкус на натуралния шоколад и ще потънем в кратка самостоятелна медитация, по време на която ще се свържем с какаото в търсене на помощта и мъдростта му. В това пътуване ще ни носят крилете на шамански тъпан, под чиито звуци и вибрации ще се потопим максимално дълбоко в преживяването си. Равномерният ритъм на тъпана ни помага постепенно да навлезем в изменено състояние на съзнанието — иначе казано, да преминем от обичайна будност, ангажирана с външните обстоятелства и събития, към осъзнато изследване на вътрешния ни свят.

След това първоначално запознанство и настройка за по-нататъшната ни работа ще преминем към продължително водено пътуване в света на невидимото. Водещо ще е намерението, с което влизаме в практиката, затова горещо препоръчвам няколко дни преди церемонията да поставиш ясно пред себе си онова, което желаеш да изследваш, и да го поддържаш в съзнанието си — по този начин ще привлечеш отговори и осъзнавания, които да са ти истински полезни в пътя ти напред. Разбира се, вариант е да се оставиш на процеса и да позволиш на интуицията си да те води към точната за теб тема в течение на самата практика.

Когато се завърнем отново в обичайната реалност, в приятелската и защитена среда на кръга ще споделим емоциите от преживяването, наученото и новите посоки, които са ни се разкрили в процеса. Ще почерпим от подкрепата и мъдростта на групата и ще отнесем със себе си едно ново знание и разбиране за собствения си свят, което да приложим в ежедневието си и по този начин с лекота да преодолеем ситуации, привидно извън размаха на възможностите ни.

И с всяко следващо потапяне в магията на какаото ще се учим да живеем и общуваме все по-осъзнато, по-цялостно и по-свързано.

Детайли

Дата:
16 декември 2023
Час:
17:00 - 20:00
Стойност:
35 лв.-40 лв.
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, , , ,
Уебсайт:
https://dropsofrainbow.com/cacao/

Организатор

Капчици дъга с Ана
Phone
0888399727
Email
ana@dropsofrainbow.com
View Организатор Website

Място

Задруга Вдъхновение
Владая, ул. Елешница 6
София, Bulgaria
+ Google Map
View Място Website
Към началото