ОРАКУЛ

Накъде ни води Мистичният шаман

Четенията с карти са новост за мен, едва от няколко месеца правя свои собствени подредби и вече понабрала увереност, реших да последвам вдъхновението си да тегля седмична подредба за блога. Описанията на картите са лично моя интерпретация на символите, заложени в тях - идеята ми е да ви представя напълно интуитивно четене и да видим къде ще ни отведе това. Ще се радвам на коментари, мнения и впечатления за тълкуването, както и на обратна връзка за преживяванията ти, след като периодът е отминал. И така, да започваме...

1-7 март 2021

Прочети повече

Карта на седмицата

Гръм

В седмицата след пълнолунието събитията около нас продължават да се развиват със зашеметяваща скорост. Каквото идва към нас, не е в наша власт да го спрем. По-добре да го погледнем в очите, да го разпознаем и да отворим сърцата си за него. Да му създадем пространство в живота си и да почерпим от даровете, които то несъмнено носи със себе си.

Понеделник

Жертвата

Да жертваме нещо важно за нас, означава да го принесем в дар на по-висша цел. Отказвайки се от него, трансформираме енергията му я насочваме към проявление на другото, избрано от нас в този момент. Ако сме изправени пред подобен избор в живота си, днес е добър момент да го направим – и не със съжаление за онова, което ще пожертваме, а с благодарност за енергията, преживяването и ресурсите, с които то вече ни е захранило при появата си в живота ни. Нека се сбогуваме с него с лекота и с чисто сърце да се отдадем на другото, което ни зове.

Вторник

Много пътища

Днешната карта ни напомня поговорката, че „всички пътища водят към Рим“. Там, на където сме се запътили, вероятно ни очакват големи богатства, но по-големите ще открием по пътя. Дава ни се шанс още днес да научим, че едни и същи резултати можем да постигнем както с много мъка и страдание, така и с лекота и радост. Всичко зависи от гъвкавостта ни, от способността ни да си признаваме, че съпротивите пред нас са станали прекомерни и е време да сменим пътеките и подхода си. Тук и сега имаме възможност да изберем друг поглед към темите, които изплуват в деня ни, и да променим хода им, като просто откажем за пореден път да разбиваме стената пред себе си и потърсим обиколен маршрут или стълба, които досега са оставали скрити за нас.

Сряда

Горният свят

За трета поредна седмица тази карта се появява в подредбата ни. Явно в събитията напоследък сме успели да доловим нещо ценно и резултатите не закъсняват. Отново сме в полет, при това на крилете на всичката мъдрост, натрупана в последните дни. Свързаността ни с други светове и измерения е по-силна от всякога и ни се отдава възможност да претворим мечтата си в реалност. Работили сме здраво, учили сме дълго и сме заслужили да пожънем плодовете от труда си. Остава само да си го позволим.

Четвъртък

Търсене на видение

В този ден сме приканени да се отправям в търсене на видение за собствения си път напред. Да запалим свещ и по свой начин да помолим за яснота; може би да изпълним ритуал, да изтанцуваме молбата си или друго – както ни посъветва сърцето. И да се отворим за онова, което ще ни се разкрие в отговор. Може би то ще ни донесе крилата, за които отдавна мечтаем.

Петък

Укротяване на вятъра

Очертава се ден на предизвикателства, може би дори ураганни случки и срещи. Възможно е да се изправим пред ситуации, в които провокациите се редят почти без пауза и не успяваме да си поемем дъх, реакциите ни стават все по-бурни и сякаш губим контрол над себе си. Нека в тези моменти послушаме дъха си и се опитаме да го удължим, да стане дълбок и равномерен и с негова помощ да останем спокойни и центрирани, пред каквото и да сме изправени. Да наблюдаваме и да слушаме, да опитаме да разберем, преди да търсим да бъдем разбрани. Да погледнем другия в очите и в тишината на дъха си да чуем насоките на вътрешното си „аз“. И да се насладим на чудесата, които чакат да им дадем път навън.

Събота

Танцът на духовете

Тази карта ни кани да се вгледаме внимателно в себе си, в навиците, мислите и ежедневието си. Има ли в нас стари привързаности, носталгия, страдание по нещо отминало? Сега е моментът да се освободим от тях, за да поемем леки напред. Имаме подкрепата на предците си и можем да помолим за тяхната помощ – може би да запалим свещ, да добавим тамян или ароматни билки и да предадем отминалото в ръцете на духовете, да освободим пространство за живите и за бъдещето.

Неделя

Змията

В днешния ден е възможно отново да се озовем на кръстопът и в която и посока да погледнем, да виждаме възможности, които ни привличат. Да се усетим в патова ситуация – сякаш не можем да изберем между тях и сме като заковани намясто. За да направим избора си, можем да потърсим мъдростта на змията. Да се освободим от миналото, от остарялото и ненужното, както тя се освобождава от старата си кожата. И с обновен поглед да изследваме посоките пред нас – може би сега вече изборът ни ще е ясен и лек.

Използваната колода е: Mystical Shaman Oracle.


22-28 февруари 2021

Прочети повече

Карта на седмицата

Повелителят на времето

След седмица на промени, внезапни обрати и трансформативни преживявания идва и възможност да навлезем в нов етап от живота си. Сякаш лентата на съществуването ни се забързва, завихря ни в буен танц и ни поставя на прага на различна реалност, през която да се движим занапред.

Понеделник

Острието

Появата на този символ в живота ни дава сигнал, че е дошло време за решително действие. Днес имаме възможността с един удивително точен замах да пресечем проявата на стар и неработещ за нас модел на мислене или поведение, да сложим край на отношения, които не ни подкрепят, на работа, която не удовлетворява личните ни потребности – били те от смисъл, от финансова стабилност или друго. Но преди да замахнем, нека проверим и да се уверим, че целта ни е да внесем повече светлина в живота си. Движи ли ни стремежът да уязвим, колкото и да се чувстваме в правото си да го направим, възможно е да изпитаме обратната страна на острието върху себе си.

Вторник

Тъпанът

Някои култури наричат тъпана „конят на шамана“. Под неговия мощен, монотонен ритъм шаманът пътува между световете и донася мъдрост или целение на племето си. За нас това е своеобразна покана в този ден да се доверим на сила извън нас да ни води, ако усетим, че сами не се справяме – на доверен приятел, на техника или практика, която познаваме, но може би не ни е хрумвало да приложим в подобна ситуация, дори на сънища или синхроничности, които да ни изведат до място, на което отново да стъпим на твърда земя и да възвърнем увереността си в себе си.

Сряда

Спиралата

Възможно е днес да се усетим в позната ситуация, която смятаме, че вече сме загърбили, или пък, че се въртим в омагьосан кръг в дадено отношение в живота си. Тази карта идва да ни напомни поговорката, че „не можем да се изкъпем два пъти в една и съща река“ – дори всичко да ни изглежда абсолютно идентично, ние със сигурност сме променени през времето, изтекло от предишната ни среща със ситуацията. Затова нека опитаме да потърсим друг поглед към нещата – как те са различни днес от преди и какви възможности ни дава тази промяна да действаме или реагираме различно.

Четвъртък

Горният свят

И ето че отново тази карта се появява в деня ни – само четири дни след предишния път. Явно в събитията напоследък сме успели да доловим нещо ценно и резултатите не закъсняват. Отново сме в полет, при това на крилете на всичката мъдрост, натрупана в последните дни. Свързаността ни с други светове и измерения е по-силна от всякога и ни се отдава възможност да претворим мечтата си в реалност. Работили сме здраво, учили сме дълго и сме заслужили да пожънем плодовете от труда си. Остава само да си го позволим.

Петък

Проклятието

В днешния ден е възможно да се окажем в ситуация, в която се чувстваме безсилни, като в капан – сякаш сили извън нас възпират пътя ни напред. Дали ще имаме смелостта да ги погледнем в очите – с цялата честност и откритост, на които сме способни – и да потърсим какво послание ни носят те? Възможно е в този процес да се окажем очи в очи със себе си – и тогава нека потърсим по какви начини саботираме собствения си напредък. Същевременно, нека запазим позиция на обич и себеприемане, за да си дадем възможността да се освободим от онова, което възприемаме като проклятие.

Събота

Вода

След вчерашния ден на откровения, водата идва да отмие от нас онова, което сме осъзнали като препъни-камък в живота си – дали е далечен спомен, или нещо текущо, сега имаме прекрасен шанс да се освободим окончателно от него и да продължим напред леки, чисти и с гъвкаво съзнание за изборите пред нас. Да направим еволюционна стъпка към обновеното си „аз“.

Неделя

Неподвижност

В края на една осезаемо турбулентна седмица е ред да седнем притихнали и неподвижни, да осъзнаем измеренията на процеса през който току-що сме преминали и да останем в съзерцание на хоризонта, който се разкрива пред нас. Какви пътища ще се родят от него? Само времето ще покаже.

Използваната колода е: Mystical Shaman Oracle.


15-21 февруари 2021

Прочети повече

Карта на седмицата

Магьосникът

През тази седмица ще се окажем изправени пред тъмната страна на силата си. Можем да се усетим управлявани от вътрешен устрем, на който рядко даваме път. Ако сме внимателни и подходим с приемане към себе си и силите които ни движат, можем да открием неподозирани ресурси, с които да проявим мечтите си в света. Когато приемем, че тъмната и светлата ни страна могат да съжителстват в хармония, си даваме възможност да разкрием пълния си потенциал за чудеса.

Понеделник

Раздаването

Започваме седмицата с ден, в който ще имаме възможност да дадем от себе си на света напълно безвъзмездно – и за нас е добре да го направим. Това е едно напомняне, че даването не винаги трябва да е обвързано с непосредствено и равно получаване, че понякога наградата за това, че сме отдали време, материални блага или рамо в миг на нужда, не може да бъде остойностено с познатите ни мерни единици. Денят е подходящ за кръводаряване и доброволчески инициативи.

Вторник

Мистичният шаман

Когато мистичният шаман танцува в деня ни, ние сме призовани да се включим в неговия танц между световете, да надникнем в мистичното и да усетим дълбоко в себе си какво може да ни е от полза в ежедневието. В този ден можем да отделим време за медитативни практики и да потърси мъдростта на висшето си „аз“ относно актуални за нас теми. С подходящата отдаденост ще имаме възможност да получим перспективи и решения отвъд способностите на аналитичния ум.

Сряда

Дивата жена

В този ден получаваме поредна покана да се свържем издълбоко със себе си, за да освободим съзидателна сила, която често обуздаваме под напора на социални и фамилни порядки. Да се вгледаме в себе си и да потърсим коя част от нас копнее да се прояви в този момент. Нека ѝ дадем правото да съществува поне за мъничко днес – да я нарисуваме, да я претворим в думи или да я изтанцуваме. И да усетим как една част от нас полита нависоко с птиците.

Четвъртък

Свидетелят

След като вчера бяхме поканени да изразим същността си насаме, днес ни се отдава възможност да го направим и пред друг. Може би в живота ни ще се появи човек с подходящата нагласа да ни види и приеме в този ни облик; може би ще се преоткрием с отдавнашен познат, с когото не сме подозирали, че сме на сходна вълна; а може и просто да усетим порив да се споделим на видимо място, като по този начин поканим подходящия свидетел сам да ни се покаже. Както и да се случат нещата, имаме шанс да усетим че не сме сами.

Петък

Гарванът

Гарванът е връзката между света на живите и този на мъртвите. През неговите очи имаме възможност да надникнем към мъдрост отвъд земните представи, докато още вървим изправени в този живот. Денят е подходящ да почетем предците си и учители от отминали времена, от чието познание черпим днес; ако скърбим по изгубен роднина или близък, моментът е подходящ да изпратим молитва за него или да споделим неизразени чувства и думи – с вярата че гарванът ще ги отнесе до когото трябва. А може би ще имаме възможност да получим и отговор – затова нека останем бдителни за знаците и символите по пътя си и да ги посрещнем с благодарност.

Събота

Средният свят

Тази карта идва при нас след седмица, изпълнена с мистични преживявания и ни напомня, че е време да се заземим, да бъдем действащи и пребиваващи в ежедневието на света, който обитаваме. Да се погрижим за тялото си, за да има то сили да стои стабилно на земята и същевременно да се протяга високо към небесата. Да се насладим на полета на другите, но да останем в подготовка за собствения си – и нашият ред скоро ще дойде.

Неделя

Горният свят

След вчерашното заземяване и грижа за себе си, явно сме събрали достатъчно сили и резултатите не закъсняват. Отново сме в полет, при това на крилете на всичката мъдрост, натрупана в последните дни. Свързаността ни с други светове и измерения е по-силна от всякога и ни се отдава възможност да претворим мечтата си в реалност. Работили сме здраво, учили сме дълго и сме заслужили да пожънем плодовете от труда си. Остава само да си го позволим.

Използваната колода е: Mystical Shaman Oracle.


8-14 февруари 2021

Прочети повече

Карта на седмицата

Магия

Предстои ни седмица, изпълнена с мистериозни случвания. Като че с вълшебна пръчица пред нас ще се подреждат възможности и ще ни посочват пътя напред. Но знаците им са ефирни, често идват като синхроничности или случайни съвпадения и, взрени в рутината на битието, рискуваме да ги пропуснем. Важно е да сме бдителни, но най-вече отворени да видим и последваме невероятното – магията, която се разкрива пред очите и сърцата ни.

Понеделник

Средния свят

В този ден нека бъдем заземени, действащи и пребиваващи в ежедневието на света, който обитаваме. Да се погрижим за тялото си, за да има то сили да стои стабилно на земята и същевременно да се протяга високо към небесата. Да се насладим на полета на другите, но да останем в подготовка за собствения си – и нашият ред скоро ще дойде.

Вторник

Пътят на красотата

Тази карта ни кани да откъснем поглед от тревогите си и да потърсим красотата около себе си. Може би напоследък сме се в вглъбили в тежки размисли и прогнози и сме позволили страхът да управлява някои от решенията и изборите ни. Днес сме призовани да бъдем съзнателни в този процес и да изберем да се ръководим от въпроса: „Внася ли този мой избор нещо красиво в света?“. Когато всички наоколо са потънали в мрак, ние да посочим светлината и да помогнем и на други да я видят.

Сряда

Вода

След вчерашния ден на откровения относно подбудите ни за действия, водата идва да отмие от нас онова, което сме осъзнали като повод за страховете си – дали е далечен спомен, или нещо текущо, сега имаме прекрасен шанс да се освободим от него и да продължим напред леки, чисти и с гъвкаво съзнание за изборите пред нас. Да направим еволюционна стъпка към обновеното си „аз“.

Четвъртък

Земята

Образът на Земята е тук, за да ни напомни, че всички сме свързани и тя е нашата майка. Когато имаме нужда от нея, тя е до нас; когато някой наш близък се нуждае от подкрепа, чрез нас той има подкрепата на целия свят. Нека в този ден се огледаме около себе си и да потърсим за кого можем да направим нещо мило. Да го поканим на разходка в парка или в гората – някъде, където можем заедно да усетим свързаността си със земята и да почерпим от нейните сили, за да продължим напред.

Петък

Детето

Когато картата на детето дойде в живота ни, тя насочва вниманието ни към вътрешното ни дете и неговата нужда от радост от живота. Може би напоследък сме играли играта на отговорния възрастен твърде дълго и съсредоточено и не сме обърнали внимание, че детето в нас е изгладняло – за спонтанност, безгрижен следобед под слънчевите лъчи или пък спане до късно без будилник. Нека да спрем за минута и да чуем гласа му, а после да си подарим онова, за което ни моли. След време ще сме му благодарни.

Събота

Укротяване на вятъра

Очертава се ден на предизвикателства, може би дори ураганни случки и срещи. Възможно е да се изправим пред ситуации, в които провокациите се редят почти без пауза и не успяваме да си поемем дъх, реакциите ни стават все по-бурни и сякаш губим контрол над себе си. Нека в тези моменти послушаме дъха си и се опитаме да го удължим, да стане дълбок и равномерен и с негова помощ да останем спокойни и центрирани, пред каквото и да сме изправени. Да наблюдаваме и да слушаме, да опитаме да разберем, преди да търсим да бъдем разбрани. Да погледнем другия в очите и в тишината на дъха си да чуем насоките на вътрешното си „аз“. И да се насладим на чудесата, които чакат да им дадем път навън.

Неделя

Много пътища

След като във вчерашния ден бяхме предизвикани да смирим урагана в себе си, днешната карта ни напомня поговорката, че „всички пътища водят към Рим“. Там, накъдето сме се запътили, вероятно ни очакват големи богатства, но по-големите ще открием по пътя. Дава ни се шанс още днес да научим, че едни и същи резултати можем да постигнем както с много мъка и страдание, така и с лекота и радост. Всичко зависи от гъвкавостта ни, от способността ни да си признаваме, че съпротивите пред нас са станали прекомерни и е време да сменим пътеките и подхода си. Тук и сега имаме възможност да изберем друг поглед към темите, които изплуват в деня ни, и да променим хода им, като просто откажем за пореден път да разбиваме стената пред себе си и потърсим обиколен маршрут или стълба, които досега са оставали скрити за нас.

Използваната колода е: Mystical Shaman Oracle.


1-7 февруари 2021

Прочети повече

Карта на седмицата

Слънцето

Първата седмица на февруари поставя и началото на нов процес, може би дори нов цикъл в живота ни. Слънчевите лъчи осветяват пътя пред нас и изгарят пречките по него, а топлата му прегръдка ни подканя да се впуснем смело в онова, което ни очаква с яснотата, че то е вярното за нас и имаме нужната подкрепа. Може би тя ще дойде в лицето на мъжка, бащинска фигура в живота ни или пък директно от божествената ръка – нека останем будни и наблюдателни, за да си дадем летящ старт към новото пред нас.

Понеделник

Танцът на духовете

Тази карта ни кани да се вгледаме внимателно в себе си, в навиците, мислите и ежедневието си. Има ли в нас стари привързаности, носталгия, страдание по нещо отминало? Сега е моментът да се освободим от тях, за да поемем леки напред. Имаме подкрепата на предците си и можем да помолим за тяхната помощ – може би да запалим свещ, да добавим тамян или ароматни билки и да предадем отминалото в ръцете на духовете, да освободим пространство за живите и за бъдещето.

Вторник

Свещената планина

В този ден можем да се намерим изключително близо до материализиране на мечтите си. За целта обаче, за да чуем гласа им и да им дадем път в света е нужно да се оттеглим от светския шум. Да се изкачим сами на върха на планината, максимално близо до Слънцето и до небесата, да седнем тихо и смирено и да слушаме. И каквото и да дойде към нас, да го приемам с благодарност и да потърсим как чрез него идва красота в света. Едва тогава да действаме.

Сряда

Дивата жена

Дивата жена идва в живота ни да ни подскаже, че може би сме твърде цивилизовани, твърде обществено удобни, твърде порядъчни в някой аспект от живота си и това ни тежи. Дали можем да си позволим да освободим – дори за кратко – автентичната си същност, онова неповторимо диво и прекрасно създание, което сме, и да видим къде ще ни отведе то? Може би именно излизането от обичайното ще ни изведе на пътя на сбъдване на мечтите ни.

Четвъртък

Колибрито

Тази мъничка птичка ни кани в този ден да размахаме криле на най-бързите обороти, на които сме способни. Може би днес ще получим възможност за действие, което ще даде бързи и трайни резултати и ще е от голямо значение за новия цикъл в който се намираме. Ако му се доверим, възможно е да ни зарадва със златно яйце за награда.

Петък

Кръгът

Кръгът ни кани да се огледаме около себе си и да видим кои от хората в близкото ни обкръжение можем да поканим да ни съдействат. Да споделим идеите си, тежестта, която носим и плодовете на труда си. И да помним, че колкото повече влагаме в кръга си, колкото по-сплотен е той, толкова по-пълен е животът ни – с преживявания, радост и близост, които сами не можем да си дадем.

Събота

Огън

Отново много деен ден. Огънят иска решителност, смелост и категоричност, иска от нас да му предадем всичко онова, което не е добро за нас – тежки мисли, стари конфликти, обречени проекти – и да гледаме как в пламъците му те приемат нова форма, за която вече сме отворили място – на надежда, приемане и идеи. Но е важно да предадем старото бързо и докрай, за да не изгорим и себе си в пламъците.

Неделя

Стрелата

В този ден целта ни се разкрива ясно, ръката ни е стабилна, вятърът – тих. Имаме шанса да изпратим стрелата си целия заряд, който ѝ е нужен. Имаме ли обаче смелостта да се изправим пред реализирането на една мечта? Всичко вече сме направили, за да стигнем дотук, остава само да се доверим, че то действително е достатъчно, да опънем тетивата и да оставим последните щрихи и решителния ход извън себе си – на стрелата, способна да ни донесе успех. Ще можем ли обаче да предадем завършека на нея? От нас зависи да решим.

Използваната колода е: Mystical Shaman Oracle.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото