Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Ритрийт под звездите

11 август 2023 @ 17:00 - 13 август 2023 @ 16:00

Прекрасни жени,

Каним ви този Август, по време на Персеидите (ежегодния метероитен дъжд), да се обединим в кръг на женската сила и нежност, да се пречистим и да почетем корените си, да си спомним, че всички сме свързани.

Това ще бъдат три дни сред природата, в които ще имаме възможност да се отделим от ежедневието си и да открием нови неща в себе си.

Ще се потопим в Звуковибрационна терапия с Гонгове, ще можем да се помолим за намерението в живота си в Свещена Индианска церемония, посветена на женската енергия – Инипи на Луната, ще се срещнем в Какао церемония и през свободното ни време ще имаме възможност за разходки и къпане в реката, йога практики, масажи, и, разбира се, нощем – да се насладим заедно на Метеоритния дъжд.

Този празник на живота и на женствеността ще сътворим заедно в разгара на лятото на място, потопено и заобиколено от природа, така че да може всяка от вас да се отпусне и да почувства себе си.

Програма:

11.08 (Петък)
17 – 20ч. – Настаняване, Вечеря
21ч. – Гонг медитация
22:30 – Метеоритен дъжд, споделяне, музика, чай…

12.08 (Събота)
09:00 – Йога по желание
10:00 – Лека закуска, свободно време
13ч. – Обяд, свободно време
17ч. – Подготовка за Инипи на Луната ( взаимно подреждане и украсяване на пространството)
19ч – Вечеря
20:30 – Инипи на Луната
23ч. – Метеоритен дъжд, споделяне, музика, чай

13.08 (Неделя)
09:00 – Лека Закуска
10:00 – Какао Церемония
13:00 – Обяд

❤️Водещите:

Михаела Микова – По професия съм кинезитерапевт, по сърце- човек, който може да усеща какви са нуждите на околните. Вървя осъзнато от 10 години по път на преоткриване на живота, смъртта и единството вътре в нас и този път се разгръща все повече в живота ми. Животът сред природата и всичко преживяно и осъзнато досега ме доведоха до момент, в който да се отворя и да споделя с вас полученото познание и лечебна енергия. Инипи церемониите ми помагат да се завръщам към себе си, да си спомня корените си, да се свържа със силата си, да се разгърна, да получа отговори на въпросите си и да видя правилната за мен посока във всяка ситуация. Бих се радвала да споделя тази опитност с вас.

Ана Йорданова – Казвам се Ана и се определям като търсач и изследовател на себе си, на своя вътрешен свят. Призванието ми е да ви съпровождам, докато откривате всичко онова, за което копнеете и което кара душата ви да пее. Да създавам за вас пространства за свързване – със себе си, с другите, със света… И в груповите, и в индивидуалните си сесии използвам разнообразие от инструменти за себепознание и личностно развитие, медитация, шамански практики за целение на тялото и душата, звукотерапия, енергийно лечение и други. Потопих се за първи път в магията на звука през 2017 г., а със сърцатото церемониално какао се докоснахме година по-късно. Очарованието от тези срещи постепенно се разгърна в път на лична, а в последствие и споделена терапевтична работа със звук и вибрация, както и потапяне в мъдростта на невидимото в прегръдката на какао като растение-учител. В сесиите си вплитам увличащия ритъм на шаманския тъпан, омайните песни на тибетските купи и дълбоките вибрации на двата гонга, символи на сърцето и душата. Пространствата, които създавам чрез тях, отварят път на свобода, творческо себеизразяване, свързаност и неподправена радост от живота.

❤️Дейностите:

Гонг Медитация – Песента на гонговете, символи на Сърцето и Душата, ще ни подкрепи да се пренесем отвъд обичайната реалност на ежедневието си, да освободим тялото си от натрупаното напрежение и стрес, да се пречистим и освежим. Така изкъпани в звук и вибрация, ще отворим сетивата и сърцето си за енергиите на момента, за актуалните теми в живота ни и за пътя ни напред.

Йога – Лека сутрешна Хата Йога практика

Инипи церемония – Това е вид традиционна индианска парна баня, която се прави във вътрешността на куполовидна конструкция – “колибата на камъните”, символизираща утробата на майката Земя. В нея се вкарват нагорещени камъни и върху тях се излива инфузия от различни билки.
Този вид церемония ни помага да пречистим всички наши тела с помощта на четирите първоелемента – земя, огън, вода, и въздух.
Ритуалът ни позволява да погледнем навътре в себе си, да се освободим от страхове, да излекуваме травми и да достигнем състояние на вътрешен мир и хармония.
В Инипи церемонията на Луната, посвещаваме песните и намеренията си на връзката ни с Майката, с женската енергия, пречистваме емоциите си и почитаме женското начало в нас.
Заедно създаваме красиво и хармонично пространство, в което да поканим най-добрите ни качества да се проявят.
Този ритуал е подходящ за всеки, който няма противопоказания за влизане в сауна и парна баня.

Какао церемония – В тази церемония отдаваме почит на духа на какаото, на неговата интелигентност, сила и енергия, претворени в какаова напитка, приготвена от натурална какаова паста от Амазония и подходящи активиращи подправки. Така приготвено, какаото помага да се пренесем в настоящия момент и да изследваме вътрешния си свят през призмата на сърцето, да погледнем на житейската си ситуация от нов ъгъл, с различни очи, и да дадем път на осъзнавания и решения, недостъпни за аналитичния ум.
Тази закриваща и заземяваща церемония ще ни помогне да се върнем плавно към ежедневието си, да пренесем всичко преживяно и осъзнато в отношенията ни със себе си и с околните.

❤️Настаняване:
Дара Дарма предлага няколко възможности за настаняване:
Нощувка в Бунгала Дара (https://www.facebook.com/daradharmacenter) с предварително заявка – 35лв/вечер
Нощувка на Палатка с достъп до баня и външна тоалетна – 10лв/вечер
Нощувка в Геодезичен Купол с достъп до баня и външна тоалетна – 15лв/вечер

❤️Какво да си носите?
– Удобни летни дрехи
– Бански
– Слънцезащита
– Музикални инструменти (по желание)

❤️Храна:
Храната ще бъде лека, вегетарианска. Молим да ни информирате предварително, ако имате специфични хранителни нужди.
Транспорт:
До мястото се стига с кола, ако имате нужда – свържете се с нас и можем да ви помогнем с организация на транспорт от гр.Калофер до Дара Дарма.

❤️Принос
140лв – включва всички дейности
Цената за храноден ще бъде обявена допълнително.
Нощувката се заплаща отделно.

Ще се радваме на вашето участие!

Можете да се запишете следните телефони:
0895 622 186
0884 231 720 (само вайбър)

Детайли

Начало:
11 август 2023 @ 17:00
Край:
13 август 2023 @ 16:00
Категории за Събитие:
, ,
Уебсайт:
https://fb.me/e/177l8Oyrk

Организатор

Капчици дъга с Ана
Phone
0888399727
Email
ana@dropsofrainbow.com
View Организатор Website

Място

Дара Дарма Център
42°38'49.6"N 24°57'04.8"E
Калофер, Bulgaria
+ Google Map
View Място Website
Към началото