Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Какао церемония „По пътя на сърцето“

20 април 2023 @ 12:00 - 15:00

35 лв.

В прегръдките на чудната пролет и в разгара на второто новолуние в Овен за годината идва ред отново да се потопим във вълшебството на растението-учител и с негова помощ да се отворим за изобилието, идващо към нас. Каня те на едно необичайно пътуване навътре – на чаша топло церемониално какао да потърсим и изследваме в дълбочина връзката със себе си.

Мястото на срещата ни е много специално за мен – с любящата подкрепа на домакините извървях дълга и значима част от пътя на собственото си сърце. Днес с голямо вълнение каня и теб да споделим магията на пространството. Ще си позволим да се отпуснем в прегръдката на сърцето, ще търсим и получим мъдрост от неочаквани учители и ще се слеем с ритъма на душата си.

Кога: 20 април 2023 г., 12:00 – 15:00 ч.

Къде: в уютното пространство на „Сърцето“ (ул. Бигла 44, гр. София)

Обмен: 35 лв.

Участието е с предварително записване на телефон 0888 399 727 (+Viber), не по-късно от 18 ч. на предишния ден, тъй като какаото се приготвя предварително според броя участници. Благодаря ти!

Какво ще ти е необходимо:
– отвореността да погледнеш навътре в себе си е напълно достатъчна;
– по желание – музикален инструмент, който да те подкрепи в преживяването;
– също по желание – плодове, ядки или други вкусотии, които да споделим след практиката.

Препоръки за подготовка:
– ден преди церемонията се въздържай от алкохол и тежки храни;
– пий повече от обичайното количество вода в деня на събитието и поне още ден след това;
– сутринта преди срещата ни пропусни кофеиновите напитки, а по възможност нека и закуската е само от плодове;
– заповядай десетина минути по-рано, за да се настаниш удобно и да започнем навреме.

С какво ни помага какаото в процеса на себеопознаване

Какаото отваря сърцето и ни позволява да изпитаме дълбока, чиста любов и връзка със себе си, с другите, със света и с всичко живо. По този начин то става наш приятел по пътя към по-ефективно проявление на онова, за което истински копнеем. Помага ни да видим ясно талантите и уменията си и как можем да ги вложим за най-висшето благо на всички; свързва ни по-силно с житейската ни цел. Освобождава съзидателната ни мощ, позволява ни да се отдадем свободно на вдъхновението и потока от идеи и да ги претворим — в думи, танц, музика или картина… Каквото ни е на сърце.

С негова помощ можем да превърнем знанието на ума в знание на цялото си същество. Да въплътим неща, които вече са ни известни, но все още не усещаме в дълбочина. Например, учението, че всички сме любов и че не съществува нищо друго, освен любов — какаото ни отвежда на път, по който можем да изживеем и почувстваме тази любов, блаженството, което тя ни носи, да изпитаме ниво на съществуване, което е само поток и единение.

Какво представлява и как протича церемонията

В церемонията отдаваме почит на духа на какаото, на неговата интелигентност, сила и енергия, претворени в какаова напитка, приготвена от натурална какаова паста от Амазония и подходящи активиращи подправки. Така приготвено, какаото помага да се пренесем в настоящия момент и да изследваме вътрешния си свят през призмата на сърцето, да погледнем на житейската си ситуация от нов ъгъл, с различни очи, и да дадем път на осъзнавания и решения, недостъпни за аналитичния ум.

По време на практиката ще се насладим на плътния, изтънчен вкус на натуралния шоколад и ще потънем в кратка самостоятелна медитация, по време на която ще се свържем с какаото в търсене на помощта и мъдростта му. В това пътуване ще ни носят крилете на шамански тъпан, под чиито звуци и вибрации ще се потопим максимално дълбоко в преживяването си. Равномерният ритъм на тъпана ни помага постепенно да навлезем в изменено състояние на съзнанието — иначе казано, да преминем от обичайна будност, ангажирана с външните обстоятелства и събития, към осъзнато изследване на вътрешния ни свят.

След това първоначално запознанство и настройка за по-нататъшната ни работа ще преминем към по-продължителна водена медитация. Водещо ще е намерението, с което влизаме в практиката, затова горещо препоръчвам няколко дни преди церемонията да поставиш ясно пред себе си онова, което желаеш да изследваш, и да го поддържаш в съзнанието си — по този начин ще привлечеш отговори и осъзнавания, които да са ти истински полезни в пътя ти напред.

Когато се завърнем отново в обичайната реалност, в приятелската и защитена среда на кръга ще споделим преживяното и емоциите, наученото и новите посоки, които са ни се разкрили в процеса. Ще почерпим от подкрепата и мъдростта на групата и ще отнесем със себе си едно ново знание и разбиране за собствения си свят, което да приложим в ежедневието си и по този начин с лекота да преодолеем ситуации, привидно извън размаха на възможностите ни.

И с всяко следващо потапяне в магията на какаото ще се учим да живеем и общуваме все по-осъзнато, по-цялостно и по-свързано.

Детайли

Дата:
20 април 2023
Час:
12:00 - 15:00
Стойност:
35 лв.
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, , , ,
Уебсайт:
https://dropsofrainbow.com/cacao/

Организатор

Капчици дъга с Ана
Phone
0888399727
Email
ana@dropsofrainbow.com
View Организатор Website

Място

Сърцето
ул. Бигла 44
София, Bulgaria
+ Google Map
Към началото