Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Какао церемония „Песента на душата ми“

11 март 2023 @ 11:00 - 15:00

50 лв.

Каним те на едно потапяне във вълшебството на растението-учител и магията на груповото пеене – и с тяхна помощ да се отворим за изобилието, идващо към нас. Заповядай на едно необичайно пътуване навътре – на чаша топло церемониално какао да потърсим и изследваме в дълбочина връзката със себе си. Ще си позволим да се отпуснем в прегръдката на сърцето, ще търсим и получим мъдрост от неочаквани учители и ще пеем в съзвучие с душата си.

Водещи: Ана Йорданова (Drops of Rainbow) и Александър Петличков (Soul Architecture)

Кога: 11 март 2023 г., 11:00 – 15:00 ч.

Къде: Тимшел Йога, гр. София, ж.к. Лозенец, ул. Бреза 6

Обмен: 50 лв.

Участието е само с предварително записване на телефон 0888 399 727 или 0876 999 586 не по-късно от 18 ч. на предходния ден, тъй като какаото се приготвя предварително според броя участници.

Какво ще ти е необходимо
– любимата ти керамична чаша, за да се свържеш още по-лично с какаото;
– по желание – музикален инструмент, който да те подкрепи в преживяването;
– също по желание – плодове, ядки или други вкусотии, които да споделим след практиката.

Препоръки за подготовка
– ден преди церемонията се въздържай от алкохол и тежки храни;
– пий повече от обичайното количество вода в деня на събитието и поне още ден след това;
– сутринта преди срещата ни пропусни кофеиновите напитки, а по възможност нека и закуската е само от плодове;
– заповядай десетина минути по-рано, за да се настаниш удобно и да започнем навреме.

С какво ни помага какаото в процеса на себеизследване

Какаото отваря сърцето и ни позволява да изпитаме дълбока, чиста любов и връзка със себе си, с другите, със света и с всичко живо. По този начин то става наш приятел по пътя към по-ефективно проявление на онова, което истински желаем. Помага ни да видим ясно талантите и уменията си и как можем да ги използваме в услуга на другите; свързва ни по-силно с житейската ни цел. Освобождава съзидателната ни мощ, позволява ни да се отдадем свободно на вдъхновението и потока от идеи и да ги претворим — в думи, танц, музика или картина… Каквото ни е на сърце.

С негова помощ можем да превърнем знанието на ума в знание на цялото си същество. Да въплътим неща, които вече са ни известни, но все още не усещаме в дълбочина. Например, учението, че всички сме любов и че не съществува нищо друго, освен любов — какаото ни отвежда на път, по който можем да изживеем и почувстваме тази любов, блаженството, което тя ни носи, да изпитаме ниво на съществуване, което е само поток и единение.

Какво представлява и как протича церемонията

В церемонията отдаваме почит на духа на какаото, на неговата интелигентност, сила и енергия, претворени в какаова напитка, приготвена от натурална какаова паста от Амазония и подходящи подправки. Така приготвено, какаото помага да се пренесем в настоящия момент и да изследваме вътрешния си свят през призмата на сърцето, да погледнем на житейската си ситуация от нов ъгъл, с различни очи, и да дадем път на осъзнавания и решения, недостъпни за аналитичния ум.

По време на практиката, водени от Ана, ще се насладим на плътния, изтънчен вкус на натуралния шоколад и ще потънем в кратка самостоятелна медитация, по време на която ще се свържем с какаото в търсене на помощта и мъдростта му. В това пътуване ще ни носят крилете на шамански тъпан, под чиито звуци и вибрации ще се потопим максимално дълбоко в преживяването си. Равномерният ритъм на тъпана ни помага постепенно да навлезем в изменено състояние на съзнанието — иначе казано, да преминем от обичайна будност, ангажирана с външните обстоятелства и събития, към осъзнато изследване на вътрешния ни свят.

След това първоначално запознанство и настройка за по-нататъшната ни работа ще преминем към продължителна водена медитация. Водещо ще е намерението, с което влизаме в практиката, затова горещо препоръчваме няколко дни преди церемонията да поставиш ясно пред себе си онова, което желаеш да изследваш, и да го поддържаш в съзнанието си — по този начин ще привлечеш отговори и осъзнавания, които да са ти истински полезни в пътя ти напред. Разбира се, вариант е да се оставиш на процеса и да позволиш на интуицията си да те води към точната за теб тема в течение на самата практика.

Веднъж приели всичко, което пътуването има да ни даде, ще се потопим в споделено пеене със специално подбрани лечебни песни под умелото водачество на Александър. Още в древността гръцкият учен и философ Питагор открива лечебното въздействие на музикалната хармония и песнопенията и не е тайна, че много от народните песни, мантри и песни на медицината (в различните култури) са имали и имат магическо и лечебно въздействие върху тези, които ги изпълняват и слушат.

В тази част ще си позволим да „получим“ всичко, научено дотук, да го интегрираме в цялото си същество, да допуснем новото знание във всяка своя клетка така, че да можем да го пренесем и проявим в материалния свят. Специално подбраните песни, съчетани с магията на музиката ще докоснат всеки един от нас по различен начин и ще ни помогнат да осъзнаем и да почувстваме от какво имаме нужда за да бъде в хармония сакралното пространство на нашата душа.

Когато се завърнем отново в обичайната реалност, в приятелската и защитена среда на кръга ще споделим емоциите от преживяването, наученото и новите посоки, които са ни се разкрили в процеса. Ще почерпим от подкрепата и мъдростта на групата и ще отнесем със себе си едно ново знание и разбиране за собствения си свят, което да приложим в ежедневието си и по този начин с лекота да преодолеем ситуации, привидно извън размаха на възможностите ни.

И с всяко следващо потапяне в магията на какаото ще се учим да живеем и общуваме все по-осъзнато, по-цялостно и по-свързано.

Детайли

Дата:
11 март 2023
Час:
11:00 - 15:00
Стойност:
50 лв.
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, , , , ,
Уебсайт:
https://dropsofrainbow.com/cacao/

Организатори

Капчици дъга с Ана
Архитектура на Душата

Място

Timshel Yoga
ул. Бреза 6
София, Bulgaria
+ Google Map
Към началото