Картите на Мистичния шаман за седмицата 1-7 март 2021

Четенията с карти са новост за мен, едва от няколко месеца правя свои собствени подредби и вече понабрала увереност, реших да последвам вдъхновението си да тегля седмична подредба за блога. Описанията на картите са лично моя интерпретация на символите, заложени в тях – идеята ми е да ви представя напълно интуитивно четене и да видим къде ще ни отведе това. Ще се радвам на коментари, мнения и впечатления за тълкуването, както и на обратна връзка за преживяванията ви, след като периодът е отминал. И така, да започваме…

Карта на седмицата

Гръм

В седмицата след пълнолунието събитията около нас продължават да се развиват със зашеметяваща скорост. Каквото идва към нас, не е в наша власт да го спрем. По-добре да го погледнем в очите, да го разпознаем и да отворим сърцата си за него. Да му създадем пространство в живота си и да почерпим от даровете, които то несъмнено носи със себе си.

Понеделник

Жертвата

Да жертваме нещо важно за нас, означава да го принесем в дар на по-висша цел. Отказвайки се от него, трансформираме енергията му я насочваме към проявление на другото, избрано от нас в този момент. Ако сме изправени пред подобен избор в живота си, днес е добър момент да го направим – и не със съжаление за онова, което ще пожертваме, а с благодарност за енергията, преживяването и ресурсите, с които то вече ни е захранило при появата си в живота ни. Нека се сбогуваме с него с лекота и с чисто сърце да се отдадем на другото, което ни зове.

Вторник

Много пътища

Днешната карта ни напомня поговорката, че „всички пътища водят към Рим“. Там, на където сме се запътили, вероятно ни очакват големи богатства, но по-големите ще открием по пътя. Дава ни се шанс още днес да научим, че едни и същи резултати можем да постигнем както с много мъка и страдание, така и с лекота и радост. Всичко зависи от гъвкавостта ни, от способността ни да си признаваме, че съпротивите пред нас са станали прекомерни и е време да сменим пътеките и подхода си. Тук и сега имаме възможност да изберем друг поглед към темите, които изплуват в деня ни, и да променим хода им, като просто откажем за пореден път да разбиваме стената пред себе си и потърсим обиколен маршрут или стълба, които досега са оставали скрити за нас.

Сряда

Горният свят

За трета поредна седмица тази карта се появява в подредбата ни. Явно в събитията напоследък сме успели да доловим нещо ценно и резултатите не закъсняват. Отново сме в полет, при това на крилете на всичката мъдрост, натрупана в последните дни. Свързаността ни с други светове и измерения е по-силна от всякога и ни се отдава възможност да претворим мечтата си в реалност. Работили сме здраво, учили сме дълго и сме заслужили да пожънем плодовете от труда си. Остава само да си го позволим.

Четвъртък

Търсене на видение

В този ден сме приканени да се отправям в търсене на видение за собствения си път напред. Да запалим свещ и по свой начин да помолим за яснота; може би да изпълним ритуал, да изтанцуваме молбата си или друго – както ни посъветва сърцето. И да се отворим за онова, което ще ни се разкрие в отговор. Може би то ще ни донесе крилата, за които отдавна мечтаем.

Петък

Укротяване на вятъра

Очертава се ден на предизвикателства, може би дори ураганни случки и срещи. Възможно е да се изправим пред ситуации, в които провокациите се редят почти без пауза и не успяваме да си поемем дъх, реакциите ни стават все по-бурни и сякаш губим контрол над себе си. Нека в тези моменти послушаме дъха си и се опитаме да го удължим, да стане дълбок и равномерен и с негова помощ да останем спокойни и центрирани, пред каквото и да сме изправени. Да наблюдаваме и да слушаме, да опитаме да разберем, преди да търсим да бъдем разбрани. Да погледнем другия в очите и в тишината на дъха си да чуем насоките на вътрешното си „аз“. И да се насладим на чудесата, които чакат да им дадем път навън.

Събота

Танцът на духовете

Тази карта ни кани да се вгледаме внимателно в себе си, в навиците, мислите и ежедневието си. Има ли в нас стари привързаности, носталгия, страдание по нещо отминало? Сега е моментът да се освободим от тях, за да поемем леки напред. Имаме подкрепата на предците си и можем да помолим за тяхната помощ – може би да запалим свещ, да добавим тамян или ароматни билки и да предадем отминалото в ръцете на духовете, да освободим пространство за живите и за бъдещето.

Неделя

Змията

В днешния ден е възможно отново да се озовем на кръстопът и в която и посока да погледнем, да виждаме възможности, които ни привличат. Да се усетим в патова ситуация – сякаш не можем да изберем между тях и сме като заковани намясто. За да направим избора си, можем да потърсим мъдростта на змията. Да се освободим от миналото, от остарялото и ненужното, както тя се освобождава от старата си кожата. И с обновен поглед да изследваме посоките пред нас – може би сега вече изборът ни ще е ясен и лек.

По-голямо изображение на подредбата: тук.

Използваната колода е: Mystical Shaman Oracle.

Предишни подредби: тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото